Publicat 28/01/2018 14:32

La superlluna blava de sang podrà veure's "sense cap problema" el dimecres des d'Espanya, però no s'apreciarà l'eclipsi

Superluna de noviembre 2016
REUTERS

   MADRID, 28 gen. (EUROPA PRESS) -

   La segona superlluna de l'any es produirà dimecres que ve 31 de gener, i mostrarà al satèl·lit en condicions tan especials que no coincideixen des de fa més de 150 anys. En intervenir un eclipsi, només es podrà admirar en algunes zones.

   A Espanya, aquesta superlluna podrà veure's "sense cap problema" la nit del 30 al 31, segons va assegurar a Europa Press el divulgador científic Antonio Pérez Verde, si bé no podrà apreciar-se l'eclipsi, en coincidir el seu màxim a les 14.30 hores de la tarda.

   Aquesta superlluna és la tercera d'una sèrie de 'superllunes', situació en què la Lluna està més prop de la Terra en la seva òrbita, coneguda com perigeu, i aproximadament un 14 per cent més brillant que de costum.

   També és la segona lluna plena del mes, comunament coneguda com a 'lluna blava'. A més, la superlluna blava passarà a través de l'ombra de la Terra i donarà així als espectadors al lloc correcte un eclipsi llunar total, el primer d'aquest 2018 --hi haurà un altre el 27 de juliol--. Mentre que la Lluna estigui sota l'ombra de la Terra, prendrà un to vermellós, conegut com a 'lluna de sang'.

   Per als observadors a Amèrica del Nord, Alaska o Hawaii, l'eclipsi serà visible abans de l'alba del 31 de gener. Per a aquells a l'Orient Mitjà, Àsia, Rússia oriental, Austràlia i Nova Zelanda, la 'súper lluna de sang blava' podrà ser vista durant la sortida de la lluna el matí del 31.

   A Europa Occidental i la major part d'Àfrica i Amèrica del Sud l'espectacle serà parcial, ja que seran zones no afectades per l'eclipsi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés