Actualitzat 04/12/2007 19:24

Successos.- El restaurant Boira de Girona reobre demà després de la mort per intoxicació d'un treballador fa un mes

GIRONA, 4 de desembre (EUROPA PRESS)

El restaurant Boira de Girona, situat a la plaça Independència de la ciutat, obrirà un altre cop demà a la nit després que el 8 de novembre morís un encarregat del local, Xavier Prunés, després de caure desplomat amb convulsions a causa d'una intoxicació, segons ha explicat a Europa Press l'advocat que porta el cas.

Xavier Prunés, de 43 anys, va morir de matinada en estranyes circumstàncies quan estava tancant el local. L'autòpsia va confirmar fa uns dies que va morir intoxicat, tot i que el jutge que porta el cas està esperant de rebre els informes toxicològics sobre les mostres i teixits del cadàver, per saber quin tipus de substància va inhalar la víctima.

A falta d'aquests resultats, totes les hipòtesis apunten que va morir intoxicat després d'inhalar gran quantitat de diòxid de carboni, ja que els tècnics de la Generalitat van descobrir durant les inspeccions que les ampolles del sistema antiincendis del restaurant van descarregar, a causa d'un error tècnic, 240 quilograms d'aquest gas.

En cas d'incendi, aquest gas desplaça l'oxigen de la sala evitant que es propaguin les flames. La nit de l'accident no hi va haver cap foc i el sistema es va disparar sense que saltessin les alarmes per poder alertar els treballadors. La Generalitat està redactant un informe sobre les causes exactes de l'error del sistema.