Publicat 27/4/2020 13:08:51 +02:00CET

Successos.- Investiguen un abocador de Seva (Barcelona) per tirar residus contaminats a una riera

Investiguen un abocador de Seva (Barcelona) per tirar residus contaminats a una riera.
GUARDIA CIVIL

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil investiga un abocador de Seva (Barcelona) que presumptament bolcava residus contaminats a una riera d'aigua corrent, i ha obert diligències per un possible delicte contra el medi ambient.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) ho van detectar durant una inspecció rutinària en l'abocador, on van veure "irregularitats en l'emmagatzematge i tractament de residus", ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat aquest dilluns.

Els abocaments il·legals es barrejaven amb aigües netes i, per una canalització parcialment soterrada, es tiraven a la riera.

A la zona hi ha un antic planter amb un petit estany en el fons, i arran de les pluges dels últims dies s'ha inundat i han aflorat els líquids resultants de la descomposició de residus urbans, que l'abocador no té permisos per emmagatzemar.

El cos ha instruït diligències per un presumpte delicte contra el medi ambient i ho ha traslladat al Jutjat d'Instrucció 1 de Vic (Barcelona) i a la Fiscalia provincial de Barcelona.