Publicat 22/04/2015 14:44

El Govern crea una comissió per seguir el cas "excepcional" de l'alumne agressor

La responsable de Salud Mental del Govern, Cristina Molina
EUROPA PRESS

Boi Ruiz demana "que no es vinculi malaltia mental i violència"

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

Les conselleries de Salut, Ensenyament i Benestar Social i Família de la Generalitat han creat una Comissió Interdepartamental per fer seguiment del cas "excepcional" de l'alumne de 13 anys de l'institut Joan Fuster de Barcelona que dilluns va agredir mortalment un professor.

Ho ha revelat aquest dimecres en roda de premsa la responsable del Pla Director de Salut Mental del Govern, Cristina Molina, que ha concretat que la comissió "actuarà en funció del que estableixin els experts que s'estan encarregant d'aquest assumpte", i ha tingut una primera reunió dimarts.

"El nen està sent atès en el Servei de Psiquiatria de l'Hospital Sant Joan de Déu --a Esplugues de Llobregat (Barcelona)--, el més gran d'Espanya i tot un referent", ha dit Molina, que ha destacat la necessitat de preservar la privacitat de l'alumne.

Molina ha dit que "no és freqüent" que un menor de 14 anys pugui tenir un brot psicòtic, i que encara ho és menys que estigui associat a una conducta violenta.

"Cal esperar a veure què diuen els experts, que encara l'estan examinant", ha afirmat, i ha evitat valorar si la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es va precipitar en parlar de brot psicòtic abans que acabés l'examen mèdic del menor.

Per la seva banda, el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha demanat "que no es vinculi malaltia mental i violència", i ha defensat la necessitat d'oferir una segona oportunitat.

A més, ha animat les persones afectades a "dir obertament que tenen un trastorn mental, sense embuts ni por, i lluitar així contra els estigmes" que envolten aquestes patologies.

"Tenim una primera víctima que no podem recuperar però tenim una segona que entre tota la societat hauríem de poder rescatar", ha dit en al·lusió a l'alumne, i ha destacat la importància de l'esforç al costat d'Ensenyament per detectar precoçment qualsevol cas.

DES DE FA "MOLT TEMPS"

Tant Molina com Ruiz han destacat que Salut i Ensenyament treballen conjuntament "des de fa molt temps per prevenir i detectar casos vulnerables" de menors, sobretot a través del Pla Salut Escola.

"Hem millorat molt la detecció, acostat els serveis especialitzats i potenciat els equips de Pediatria", amb l'objectiu d'atendre tots els menors susceptibles de patir algun trastorn mental.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés