Publicat 05/03/2015 17:48

Els Mossos detecten dos nous falsos segrestos virtuals a Catalunya

BARCELONA, 5 març (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han detectat dos nous casos de segrestos virtuals falsos a Canovelles i Mollet del Vallès (Barcelona) i han tornat a demanar a la ciutadania que els avisi en cas de ser víctima d'aquest tipus de trucades, han informat a Europa Press fonts de la policia catalana.

La setmana passada la policia va alertar del nou fenomen de falsos segrestos virtuals a Catalunya, en què les víctimes reben trucades avisant que han segrestat un dels seus fills i se'ls sol·licita un rescat perquè sigui alliberat; en total ja han constatat cinc intents en dues setmanes que en cap cas han fructificat.

En el cas de Canovelles, una dona va rebre una trucada avisant que havien segrestat la seva filla i va sentir pel telèfon plorar una dona, tot i que no va reconèixer la seva filla.

Després de fer les gestions necessàries, la mare va poder trobar la jove, que estava a classe a la universitat, i finalment no va pagar cap rescat tal com demanaven els falsos segrestadors.

A Mollet, un pare va rebre una trucada d'un fals segrestador que suposadament estava retenint el seu fill, però quan els va preguntar on el tenien, va aparèixer el seu fill per la porta de casa i els segrestadors van penjar el telèfon.

Davant d'aquests casos, els Mossos han demanat als ciutadans que no facilitin dades personals davant de trucades sospitoses i que no donin credibilitat a aquesta mena de trucades, sinó que els posin en coneixement de la policia.

A Catalunya s'han denunciat fa poc tres delictes més d'aquest tipus a Girona, Barcelona i la comarca del Baix Llobregat (Barcelona), tot i que cap de les víctimes va pagar els delinqüents, ja que ni tan sols tenien fills.

La majoria d'aquestes trucades es fan de manera aleatòria, motiu pel qual les víctimes poden no tenir fills, tot i que altres vegades es fa una investigació prèvia a través de falses enquestes al carrer, en què es pregunta pels costums habituals, l'existència de fills i els telèfons.

Els Mossos, que imputen delictes d'estafa i extorsió als autors d'aquest tipus de delictes, col·laboren amb la Policia Nacional per investigar aquests delictes, que també s'han produït a altres comunitats, com Galícia.

SEGRESTOS A MÈXIC

Aquest tipus de segrest virtual s'uneix als detectats des de fa mesos a països americans, sobretot Mèxic, contra turistes i empresaris, com va passar amb el grup de música espanyol Delorean el 2013.

En aquests casos, els delinqüents truquen a les víctimes fent-se passar per la policia i els demanen que es traslladin a un altre hotel perquè es troben en suposat perill, i una vegada al nou allotjament els fan creure que estan segrestats.

En aquests casos es fa pensar a les víctimes que el segrest és real a través de trucades de telèfon i s'arriba a contactar amb els seus familiars, per la qual cosa als autors se'ls pot imputar un segrest per detenció il·legal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés