Publicat 17/1/2014 14:28:53 +01:00CET

Els desallotjats de l'edifici incendiat de Sant Adrià no podran tornar a les seves llars

Mueren dos personas en un incendio en Sant Adrià
EUROPAPRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

Els veïns desallotjats la matinada d'aquest divendres per l'incendi en un edifici del número 18 del carrer Mataró de Sant Adrià de Besòs (Barcelona), en què han mort dues persones, no podran tornar a les seves llars, han informat els Bombers de la Generalitat.

Aquesta decisió s'ha pres després de la inspecció que han portat a terme l'arquitecte municipal i els Bombers, ja que l'edifici ha patit danys importants en els subministraments bàsics, així com també en alguns habitatges i en l'escala d'accés a l'edifici.

L'Ajuntament de Sant Adrià ha habilitat el Centre Municipal d'Entitats Besòs per acollir els desallotjats, unes 100 persones, i està fent gestions perquè els veïns disposin d'allotjament en els pròxims dies.

El foc ha començat per causes que encara no se saben cap a les 2.53 hores en un pis de la tercera planta --on s'acumulava material-- i s'ha propagat per l'escala cap a les plantes superiors, afectant totes les portes d'entrada.

Els Bombers han localitzat una víctima mortal en la setena planta, un home de 73 anys --descartant-se que s'hagi produït una explosió de gas--, i en el sisè pis a una altra víctima, una anciana de 89 anys amb mobilitat reduïda, a la qual s'ha intentat reanimar sense èxit.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat set unitats, que han atès 23 persones, de les quals 19 han estat donades d'alta 'in situ', una evacuada greu a la Vall d'Hebron --amb cremades i inhalació de fum--, dos lleu a l'Hospital Moisès Broggi i una altra també lleu a l'Hospital del Mar.

Una vegada han finalitzat les tasques judicials i han aixecat el cadàver de les dues víctimes, la Policia Local i els Bombers acompanyen els veïns als seus domicilis a recollir les pertinences.

MATERIAL EMMAGATZEMAT

El cap de l'operatiu dels Bombers ha explicat a Europa Press que en l'habitatge "havia molt material emmagatzemat perquè la propietària patia síndrome de Diógenes", i ha explicat que el foc s'ha propagat per la façana i per l'escala de veïns i ha afectat especialment el sisè i setè pis.

Els veïns de l'edifici coneixien la síndrome de la dona, i un dels veïns ha explicat que "ficava joguines i escombraries a casa seva" i que ja havien denunciat la seva situació a l'Ajuntament.

Un altre dels veïns, que va acollir a la dona al seu pis quan escapava de l'incendi, ha comentat que va sentir els crits de la dona i quan va arribar estava "tirada a terra cremant-se".