Actualitzat 07/08/2014 14:05

Detingut un clan que utilitzava dues nenes de 5 i 8 anys per robar en joieries

SAN JUAN DE AZNALFARACHE (SEVILLA), 7 Ago. (EUROPA PRESS)

Agents de la Policia Nacional de San Juan de Aznalfarache (Sevilla) han detingut tots els integrants d'una família --un home i dues dones-- que constituïa un grup criminal de caràcter itinerant especialitzat en el furt de joieries.

   Els detinguts, que han arribat a apoderar-se de més de 240.000 euros, utilitzaven per a això dues nenes de cinc i vuit anys.

   Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, la tècnica utilitzada pels detinguts consistia que dues dones majors d'edat accedien a l'interior de les joieries com a clients normals i alhora ocultaven una de les nenes als dependents en tot moment. Així distreien el treballador de l'establiment al costat de l'altra menor, i la nena ocultada es colava a les zones reservades i sostreia gran quantitat de joies, preferiblement mantes senceres.

   Després de sortir, l'home també detingut les esperava pels voltants en un vehicle per fugir del lloc abans que ningú s'adonés dels fets. D'igual manera, aquest mateix grup també es dedicava a "col·locar" bitllets falsos de 200 euros en supermercats de nombroses localitats pel procediment conegut com a 'furt màgic'.

   La investigació va començar arran de la denúncia d'un joier de Llorca (Múrcia) que reproduïa el mateix sistema utilitzat en joieries de les localitats sevillanes de San José de la Rinconada i Bollullos de la Mitación. Les indagacions posteriors es van prolongar fins al moment de la detenció feta sis dies després de robar l'última joieria el 22 de juliol.

BITLLETS DE 200 EUROS FALSOS

   Després de diverses indagacions es va localitzar el grup a San Juan de Aznalfarache i es va detenir els seus membres quan cometien un altre dels delictes en el qual eren autèntics experts, "col·locar" bitllets de 200 euros falsos en una coneguda cadena de supermercats mitjançant el 'modus operandi' conegut com a 'furt màgic'.

   Així, el clan lliurava primer un bitllet fals i quan la persona encarregada del cobrament s'adonava li ho canviaven per un de legal per després, enmig d'una gran discussió, tornar a canviar-lo pel fals sense adonar-se'n.

   Aquest mètode el van utilitzar en nombroses localitats sevillanes com Gines, Tomares, San Juan de Aznalfarache, Las Cabezas de San Juan, Morón de la Frontera i en diversos establiments de la capital. La investigació ha estat feta per agents adscrits al Grup Operatiu Local de Policia Judicial de la Comissaria de San Juan de Aznalfarache.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés