Publicat 18/3/2020 11:54:44 +01:00CET

Successos.- Detingudes 29 persones a L'Hospitalet (Barcelona) per estafes en webs de compravenda

Imatge de recurs d'un vehicle de la Policia Nacional
EUROPA PRESS - Archivo

La Policia calcula que han aconseguit més de 200.000 euros de 400 víctimes

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut 29 persones establertes a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que presumptament van estafar més de 200.000 euros a unes 400 persones a través d'una plataforma digital de compravenda.

En un comunicat aquest dimecres, el cos policial ha explicat que els sospitosos contactaven a través de la plataforma amb persones que anunciaven productes com mòbils d'alta gamma, televisors i drons, i els oferien més diners dels que demanaven perquè assumissin les despeses d'enviament.

Per "oferir garanties", els enviaven la foto d'un DNI, que afirmaven que era el seu, però suplantaven la identitat d'altres persones per no aixecar sospites.

"Suplantaven el pagament de la pròpia aplicació o d'una entitat bancària per fer creure a la víctima que havien cobrat la venda", i després li enviaven un fals correu electrònic de la passarel·la de pagament o del banc per confirmar la transacció.

L'engany consistia en que, en el mail que rebien, constava un import superior a l'acordat: per alliberar la transferència, se'ls demanava ingressar la diferència en un compte bancari d'un dels membres de l'organització.

La Policia dóna per desarticulada l'organització assentada a L'Hospitalet de Llobregat, i ha explicat que hi ha 136 persones a Nigèria "plenament relacionades amb la investigació", entre ells els que considera autors intel·lectuals.