Actualitzat 22/4/2020 14:17:32 +00:00 CET

Desallotgen diversos veïns de Torroella de Montgrí per risc d'inundació al Ter

El rio Ter se desborda debido a las fuertes lluvias que ha dejado la borrasca 'Gloria', en Girona /Catalunya (España), a 22 de enero de 2020.
Glòria Sánchez - Europa Press

GIRONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra estan desallotjant durant el matí d'aquest dimecres a veïns de Torroella de Montgrí (Girona) que viuen en masies d'al voltant de zones inundables del riu Ter per risc a que es desbordi.

Segons ha precisat Protecció Civil de la Generalitat en diverses publicacions de Twitter recollides per Europa Press, una mota s'ha vist afectada per filtracions en L'Estartit (Girona), i efectius treballen per reparar-la.

S'ha habilitat un pavelló municipal per acollir les persones afectades de la zones inundables de Torroella fins a la boca del riu Ter, i la policia també ha recomanat als veïns de zones inundables que es confinin en plantes superiors i si no tenen, que abandonin l'habitatge.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha informat en un comunicat que la mota no s'ha trencat en cap punt, però que s'han mobilitzat camions amb terra i roques per estabilitzar els punts que es consideren més fràgils, alguns dels quals estaven sent reparats aquests dies després de les afectacions del temporal 'Glòria'.

També ha explicat que tant efectius dels Mossos com de la Policia Local estan avisant en tot moment a les masies sobre les precaucions que és necessari prendre.