Actualitzat 8/6/2014 14:48:17 +00:00 CET

SOS Llebrers condemna el "maltractament extrem" als gossos amb una marxa a Barcelona

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

L'entitat SOS Llebrers ha protagonitzat aquest diumenge una marxa per protestar en contra del "maltractament extrem" que rep aquesta raça canina una vegada acabada la temporada de caça, una protesta que ha concretat a través d'una marxa pels carrers de Barcelona amb un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, i 500 segons l'organització.

Segons ha explicat a Europa Press la directora de l'entitat, Anna Cements, la marxa, que ha començat al tanatori de Sancho de Ávila i ha finalitzat al Museu Egipci, porta com a lema 'Del maltractament espanyol al respecte egipci', simbolitzant el passat basat en el respecte a aquesta raça i "amb la intenció de retornar la dignitat a aquests animals".

L'entitat calcula que a Espanya 50.000 llebrers són rebutjats per caçadors cada any, fet que els converteix en una de les races més maltractades d'Espanya, utilitzats com "armes d'usar i llençar" quan acaba la temporada de caça, al febrer.

Cements ha afirmat que els caçadors de llebre amb llebrer utilitzen mètodes d'extermini "d'allò més cruels", com llançar-los vius en pous, cremar-los i penjar-los, ha explicat.

Paral·lelament, aquest dissabte s'ha celebrat una altra marxa en defensa del llebrer espanyol a Estrasburg, organitzada pel Club de Reconeixement de l'Ajuda als Llebrers(CREL).

SOS Llebrers portarà aquest dilluns una carta al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per reivindicar el control de la cria indiscriminada de llebrers i la supressió de les subvencions per a la caça entre d'altres reclamacions que, segons Cements, espera que esdevinguin propostes parlamentàries.