BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -
Sopar d'hora o deixar un interval de dues hores abans d'anar a dormir s'associa amb menys risc de càncer de mama i de pròstata, segons una investigació de l'Institut Salut Global de Barcelona (IsGlobal), impulsat per la Fundació Bancària La Caixa.
Les persones que sopen abans de les 21 o esperen almenys dues hores abans d'anar a dormir tenen un 20% menys de risc de patir aquests càncers respecte els qui mengen després de les 22 i se'n van a dormir immediatament després del sopar, segons ha informat l'institut en un comunicat.
L'estudi, publicat en l''International Journal of Cancer', avalua si els horaris dels àpats i del son podrien estar relacionats amb el risc de patir aquests càncers --entre els més comuns a nivell mundial--.
Fins ara, els estudis duts a terme en persones sobre alimentació i càncer s'havien concentrat en els patrons de la dieta, i s'havia analitzat si les persones mengen carn vermella, fruita o verdura, o s'establien relacions amb la quantitat d'aliments i l'obesitat.
"No s'havia tingut en compte altres factors que involucren un acte tan quotidià com el menjar: les hores d'ingesta i les activitats que es duen a terme abans i després", ha detallat ISGlobal.
Per a l'estudi, es van avaluar 621 casos de càncer de pròstata i 1.205 de càncer de mama, amb dades recollides en entrevistes sobre els horaris dels menjars, el somni i hàbits alimentaris.