El Sónar+D arrencarà aquest dimecres amb la conferència del líder de Massive Attack

Publicat 17/7/2019 10:36:53CET
Conferència en Sónar+D
SÓNAR

Es convertirà en una escola d'estiu amb 1.200 places de workshops i diverses 'master class'

BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

El congrés de tecnologies creatives Sónar+D obrirà aquest dimecres amb una reflexió del cantant i ideòleg dels Massive Attack, Robert del Naja, sobre la connexió entre la música i la tecnologia, en una conversa amb el 'technical officer' de la banda, Andrew Melchior.

La secció professional del Sónar, que se celebrarà al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona fins aquest dissabte, espera rebre 20.000 assistents, més de 5.000 professionals de les indústries creatives i 2.100 empreses procedents de 60 països.

El Sónar+D es convertirà en una mena d'escola d'estiu amb l'oferta de 1.200 places entre workshops i un nou format de 'master class' per als professionals que hi ha inscrits, en una edició que aprofundiran en la creació d'experiències immersives i la intel·ligència artificial aplicada a les arts.

La secció professional acollirà aquest dijous l'artista visual i compositor suís Christian Marclay, que protagonitza una exposició al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), i és una figura essencial per entendre la relació entre música, art i tecnologia.

MULTISENSORIAL I IMMERSIU

En la programació, destacarà també la presència de l'estudi interdisciplinari de projeccions multisensorials TeamLab, i el col·lectiu londinenc d'artistes immersius Marshmallow Laser Feast; així com també la fundadora de Vrai Pictures Jessica Brillhart, que presentarà l'estrena a Europa de Traverse --una plataforma d'àudio distribuït a l'espai que permet crear composicions musicals a través de les quals l'usuari podrà caminar--.

També serà important la presència de Timoni West, directora d'Experience Research en el motor de gràfics tridimensionals per a videojocs Unity, amb una 'master class' sobre computació espacial.

La intel·ligència artificial, quedarà abordada per Holly Herndon i els seus col·laboradors Mat Dryhurst i Jules Laplace, que compartiran la gestació del projecte Spawn, un assistent d'intel·ligència artificial amb el qual han compost el seu nou disc 'Proto'.

CÚPULA IMMERSIVA

L'artista multidisciplinari Daito Manabe presentarà la seva col·laboració amb el neurocientífic Yukiyasu Kamitani de la Universitat de Kyoto, que fa servir el Machine Learing per recrear les imatges que produeix el cervell per capturar l'activitat neuronal en una cúpula immersiva; mentre que l'escena local de creadors estarà representada per Nomada Studio, autors del videojoc 'Gris' i la productora barcelonina Canada, que en el Sónar+D farà una pel·lícula d'animació col·lectiva en la qual podran participar els assistents.

El congrés ha reorganitzat el seu Market Lab, la gran plaça pública del festival al voltant d'una sèrie d'eixos temàtics; i s'ha aliat amb 4 Years From Now (4YFN) i amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per organitzar un 'hub' de 'start-ups', entre d'altres novetats.

Sobre el pressupost, és d'1,6 milions d'euros --un 4% més que l'any passat--, i procedeix de les administracions públiques --al voltant del 28%--, les aportacions privades --13%-- i recursos propis del certamen --60%--.