Publicat 15/7/2019 15:16:26 +02:00CET

La Societat de Salut Pública demana mantenir a Catalunya l'impost sobre begudes ensucrades

Begudes ensucrades
CORTESÍA INCYTU - Archivo

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (Sespas) ha reclamat mantenir l'impost sobre begudes ensucrades a Catalunya per lluitar contra l'obesitat en un comunicat aquest dilluns.

L'entitat demana la vigència de l'impost davant la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha anul·lat el reglament per qüestions "estrictament formals", segons ells.

A pesar que el reglament segueix vigent i produint efectes jurídics, Sespas ha declarat que li preocupa "els efectes pràctics que l'anul·lació del seu desenvolupament reglamentari pugui tenir".

El tribunal ha estimat la demanda interposada per les associacions de distribució, supermercats, comerços i restauració i ha declarat la nul·litat del reglament perquè la seva aprovació no va respectar els tràmits de consulta, audiència i informació pública.

Sespas ha instat el Govern al fet que adopti les mesures necessàries per preservar la norma, i a més ha demanat que aquesta mesura s'estengui a la resta de Comunitats Autònomes.

Segons l'organització, des que aquesta llei entrés en vigor al maig de 2017, el consum de begudes ensucrades a Catalunya ha disminuït, i cita dos estudis, un de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i un altre de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que ho demostren.