Publicat 19/2/2019 16:05:19 +01:00CET

SME demana que la Conselleria de Justícia aporti recursos per vigilar els jutjats

Cotxe dels Mossos d'Esquadra als jutjats de Lleida (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El sindicat dels Mossos d'Esquadra SME va adrear aquest dilluns un escrit al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en el qual demana canvis en el dispositiu de vigilncia dels jutjats (Toga) per alliberar els agents d'aquest operatiu i sollicita que la Conselleria de Justícia s'hi impliqui "amb aportació de recursos humans i logístics".

Segons ha informat aquest dimarts en un comunicat, el sindicat policial remarca en l'escrit que cal complir l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de vigilar les seus judicials, per que "la garantia de la seguretat d'aquests edificis judicials es podria dur a terme d'una altra manera".

Considera que Justícia podria prendre mesures com "l'aportació d'alguna partida pressupostria per la millorar els sistemes de videovigilncia, així com la contractació temporal de vigilants de seguretat".

"Cal buscar alternatives i tenir voluntat d'aplicar-les per garantir que el cos de Mossos d'Esquadra no vegi tan minvat el nombre d'efectius" per atendre el dispositiu Toga, indica el SME.

I recorda que l'arribada de menors estrangers no acompanyats (MENA) o les convocatries electorals d'aquest 2019 són situacions que també requereixen efectius.

Els Mossos vigilen des de la nit del 6 de febrer uns 50 edificis judicials catalans per ordre del TSJC, que va sollicitar protecció "presencial i permanent" després de diverses accions dels CDR contra seus judicials.