Actualitzat 10/05/2021 17:00 CET

Sitges (Barcelona) farà un assaig amb 400 persones sense distància a bars musicals

Archivo - Arxiu - Gel desinfectant a la barra d'un bar.
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

SITGES (BARCELONA), 10 (EUROPA PRESS)

L'alcaldessa de Sitges (Barcelona), Aurora Carbonell, ha presentat aquest dilluns un assaig clínic organitzat amb el sector de l'oci nocturn del municipi en el qual preveuen que participin el pròxim 20 de maig prop de 400 persones amb mascareta i sense distància social a cinc bars musicals.

Ho han explicat en una roda de premsa al costat del secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, la secretària general d'Interior, Elisabeth Abad, i el representant del sector de l'oci nocturn al municipi, Damià Orts.

Aquest assaig mirarà de "representar al màxim les condicions naturals de desenvolupament del sector" abans de la pandèmia del coronavirus amb l'objectiu de provar els protocols que hauran de guiar la reobertura de l'oci nocturn, ha argumentat Ramentol.

L'estudi es farà entre les 23 i les 3 hores en un espai perimetrat del carrer Primer de Maig --conegut com el carrer del Pecat-- i tots els assistents s'hauran de sotmetre a un test d'antígens ràpid (TAR) tres hores abans de l'assaig i a un altre TAR cinc dies després.

Hi haurà gels hidroalcohòlics per a la higiene de mans i es distribuirà una mascareta quirúrgica d'ús obligatori als assistents però es permetrà el consum d'alcohol i fumar fora dels establiments com també la lliure mobilitat entre els cinc bars musicals que hi participen.

Per poder-hi participar els assistents hauran de ser majors d'edat i només s'acceptaran residents de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, i de les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat (Barcelona); i s'hi podran inscriure en un web de l'Ajuntament i Salut.

Carbonell ha precisat que la despesa total de l'assaig l'assumirà el consistori amb una quantitat prevista d'entre 15.000 i 18.000 euros i els cinc bars que hi participaran són Blitz Sitges, Rich Monkey Bar, Las Vegas Sitges, Pachito Sitges i Everlasiting Love Sitges.

GRUP CONTROL VIRTUAL

Ramentol ha concretat que quan els assistents, la resta de treballadors i els investigadors signin el consentiment de participació es comprometran a sotmetre's a un TAR cinc dies després de l'assaig per detectar "eventuals casos asimptomàtics" de covid-19.

Per comprovar la incidència del virus entre els participants es crearà un grup de control virtual de persones anònimes a partir de la història clínica dels assistents que "compleixi les mateixes característiques" --demogràfiques i d'edat, entre d'altres-- que les del grup d'intervenció de l'assaig, ha detallat Ramentol.

A més de les prop de 400 persones voluntàries, hi haurà 50 treballadors entre seguretat privada i personal dels bars musicals i també hi col·laboraran la Policia Local del municipi i els Mossos d'Esquadra que es dedicaran a "informar i sensibilitzar" sobre les mesures de seguretat als participants, ha destacat Abad.

"ÚNIC" SECTOR TANCAT

Ramentol ha subratllat que l'oci nocturn és l'"únic" sector econòmic que continua tancat per la normativa de control de la pandèmia del coronavirus del Ministeri de Sanitat i ha defensat que amb aquest assaig s'adquiriran coneixements que facilitaran la presa de decisions en el futur.

"Som conscients que és el gran sector que continua tancat", ha insistit el secretari, que ha reivindicat que flexibilitzar la reobertura de l'oci nocturn és l'assignatura pendent principal del Govern i ha assegurat, textualment, que ho faran en el primer moment que ho permeti la situació epidemiològica.

Orts ha explicat que aquest assaig clínic és "clau" per al sector i, sobretot, per als bars musicals que, segons ell, representen el 80% de l'oci nocturn a Catalunya i ha recordat que alguns establiments fa més d'un any sense poder obrir.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés