Actualitzat 20/5/2014 9:49:15 +00:00 CET

Sistach demana canviar "tot el que sigui necessari" a l'Església per guanyar fidels a grans ciutats

X.Trias (alcalde Barcelona), cardenal arzobispo L.M.Sistach,Claudi Alsina (CIC)
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

   El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, s'ha alineat aquest dimarts amb el papa Francesc apostant per "transformar tot el que calgui a l'Església" amb l'objectiu de guanyar fidels a les grans ciutats i facilitar l'evangelització.

   A la inauguració de la primera fase del I Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, que se celebra fins al dijous al seminari Conciliar de Barcelona, ha demanat als cardenals i arquebisbes de les grans urbs "ajudar-se més i col·laborar" per potenciar el paper de l'Església i atendre les necessitats dels ciutadans.

   La primera fase del congrés organitzat per Sistach reuneix una quinzena de ponents i experts internacionals que aprofundeixen en el paper de l'Església a les grans ciutats i en els reptes en la nova evangelització; entre aquests destaquen els sociòlegs Manuel Castells i Javier Elzo, i l'antropòleg Marc Augé.

   A la inauguració també hi han assistit l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el bisbe de la Seu d'Urgell, Joan Enric Vives.

ASSISTÈNCIA DE MAS

   El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha presentat per sorpresa al congrés a les 9.00 h, mitja hora abans de la inauguració, i s'ha reunit amb l'arquebisbe i els experts: "S'ha interessat per nosaltres i ha lamentat no poder quedar-se a la inauguració perquè havia d'anar a la reunió del Consell Executiu" del Govern, ha explicat Sistach.

   "És evident que es tracta d'un gran esdeveniment, que ens ha de permetre que ens acostem a les ciutadans que se senten soles", segons el cardenal, que ha recordat que hi haurà una segona fase del congrés del 24 al 26 de novembre, quan cardenals de tot el món agafaran el relleu dels experts i es reuniran a Barcelona per elaborar un document de reptes i conclusions que traslladaran al papa el 27 de novembre durant una audiència al Vaticà.

   De moment, han confirmat la seva assistència a la segona fase de la trobada internacional els cardenals i arquebisbes de Tegucigalpa, Bogotà, Bombai, Budapest, Manila, Buenos Aires, Nairobi, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Roma, Londres, Lisboa, El Quebec i Budapest.

CRISI POLÍTICA I SOCIAL

   L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que el congrés es faci en plena crisi política i social, i ha destacat que la capital catalana té ara 106.000 aturats, cosa que considera insostenible: "És el moment en què cal plantejar com hem d'evitar que es trenqui la societat i que la gent se senti acompanyada".

   Considera que "la gran pobresa i la marginació es troben ara a les grans ciutats, com Barcelona", i que és un gran moment d'aprofundir en els valors de convivència, solidaritat i compromís que defensa l'Església.

   El responsable del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, ha afirmat que la capital catalana, "més que una ciutat gran, és una gran ciutat", i ha exalçat el seu valor emprenedor i universitari.

   Per ell, "que des de Barcelona sorgeixi una iniciativa així és molt interessant", i ha animat els congressistes a resoldre la paradoxa que cada vegada hi ha més persones a les grans ciutats però cada vegada se senten més soles, i a abordar el paper de l'Església en aquest fenomen.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Trump resta importància a les diferències amb Fauci i afirma que hi té "molt bona relació"