Publicat 17/1/2014 9:55:19 +01:00CET

Sis trens semidirectes uniran Barcelona i Manresa en menys d'una hora des d'aquest divendres

Rodalies
GOVERN

Redueixen el temps de trajecte entre 10 i 15 minuts i només faran tres parades intermèdies

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

Sis nous trens semidirectes diaris, tres per sentit, uniran Barcelona i Manresa en menys d'una hora, de manera que reduiran entre 10 i 15 minuts el temps de trajecte actual, a partir d'aquest divendres.

Així, aquestes noves circulacions redueixen d'11 a tres les estacions intermèdies en què faran parada entre les dues ciutats: Sant Vicenç de Castellet, Terrassa i Sabadell centre.

Una vegada arribin a la capital catalana, pararan a Sant Andreu Arenal, La Sagrera-Meridiana, Arc de Triomf, Plaça Catalunya, Barcelona-Sants i l'Hospitalet, per facilitar que els passatgers arribin al seu punt de destí.

La línia R4 (Manresa-Sant Vicenç de Calders) és la línia més llarga de la xarxa de Rodalies, amb 143 quilòmetres, i transporta diàriament al voltant de 110.000 usuaris.

Els trens utilitzats seran Civia, que són modulars i poden estar formats per dos, tres, quatre o cinc vagons. En aquesta línia hi circularan Civia de cinc cotxes (sèrie 465) amb capacitat per transportar 977 passatgers, 277 asseguts.