Publicat 24/6/2019 14:32:20 +02:00CET

Sis de les deu espanyoles ferides en un accident a la Costa d'Ivori ja han rebut l'alta

Teresa Cardona, subdirectora del col·legi Canigó y difunta en un accident amb alumnes a la Costa d'Ivori.
INSTAGRAM BONAIGUA_CM

MADRID, 24 juny (EUROPA PRESS) -

Sis de les deu espanyoles que van resultar ferides el dissabte en un accident d'autobús a la Costa d'Ivori ja han rebut l'alta, mentre que les quatre restants romanen en observació en una clínica d'Abidjan, segons informen fonts del Ministeri d'Afers exteriors.

Les deu joves van resultar ferides en el sinistre que va costar la vida a la monitora i professora Teresa Cardona i formaven part d'un grup de 30 voluntàries espanyoles que viatjava a bord de dos minibusos des d'Abidjan a Yamoussoukro.

Segons expliquen des del departament que dirigeix Josep Borrell, totes les joves es troben ja a Abidjan i de les deu que van ser examinades el diumenge en una clínica, sis han rebut l'alta mentre que les altres quatre romanen en observació.

A més d'estar en contacte amb els membres del grup, les seves famílies i l'organització a la qual pertanyien, l'Ambaixada espanyola a la Costa d'Ivori "està acompanyant el germà de la morta i realitzant gestions per agilitar el trasllat del cadàver a Espanya al més aviat possible", han explicat les fonts.

Així mateix, s'estan realitzant gestions per procedir al canvi dels vols de la resta d'integrants del grup, amb la finalitat d'avançar el seu viatge de tornada a Espanya "al més aviat possible", han precisat.

Teresa Cardona, sotsdirectora del col·legi Canigó de Barcelona, i les joves ferides formaven part d'una expedició composta per un total de trenta voluntàries. Tres d'elles coordinadores i les altres 27 estudiants de batxillerat i els primers cursos d'universitat.

El grup havia viatjat aquest mateix divendres al país africà per participar durant les dues properes setmanes en el camp de treball del denominat projecte 'AnitieKossobe', una iniciativa que consisteix en rehabilitar una escola i ajudar els nens de la zona.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades

 2. 2

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 3. 3

  Mémora multiplica per 5 la seva demanda a Barcelona i per 7 a Madrid pel coronavirus

 4. 4

  CatSalut i el SEM engeguen un nou centre d'operacions logístiques pel coronavirus

 5. 5

  Girona reparteix més de 44 tones d'aliments a famílies durant el confinament