Publicat 6/9/2019 15:36:51 +02:00CET

Sis casos sospitosos més de listeriosi eleven a 12 els que s'estudien a Catalunya

Tubs per a analítiques
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 6 set. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) té constància de sis casos més sospitosos de listeriosi que s'han conegut aquesta setmana relacionats amb el brot d'Andalusia, que eleven a 12 els que s'estudien actualment, i està a l'espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats.

Els nous casos estan distribuïts en sis comarques catalanes: Barcelonès, Anoia, Vallès Occidental, Osona, Baix Llobregat (Barcelona) i Alt Empordà (Girona), ha explicat aquest divendres la Conselleria de Salut de la Generalitat en una anotació a Twitter recollida per Europa Press.

En tots ells, "se sospita que haurien consumit carn entatxonada d'Andalusia, que ha generat quadres amb símptomes lleus", ha detallat la Conselleria.

Anteriorment, des del començament del brot, la Generalitat havia detectat cinc casos més probables de listeriosi relacionada amb el brot, tot i que el Ministeri de Sanitat considera que són negatius i els descarta.

El secretari de Salut Pública català, Joan Guix, va advertir a finals d'agost que podien aparèixer més casos pel llarg procés d'incubació de la listèria, i va afegir que no és una patologia estranya, en remarcar que el 2018 va haver-hi 85 casos a Catalunya, sense tenir res a veure amb cap brot.