Actualitzat 11/06/2014 19:16

Singularity University i Reimagine Food transformaran l'alimentació a través de la tecnologia

Acuerdo entre , Singularity University y Reimagine Food
REIMAGINE FOOD

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El centre educatiu de la Nasa i Google, Singularity University, ha mostrat interès per tancar un acord amb la iniciativa Reimagine Food, amb l'objectiu d'unir forces per acostar la innovació tecnològica i disruptiva a les empreses d'alimentació i les 'startups'.

El director general de Singularity University, Salim Ismail, va visitar Barcelona la setmana passada amb la intenció de detallar l'acord, que estarà centrat en transmissió de coneixement entre les dues entitats i que és exclusiu en matèria d'alimentació, segons ha informat aquest dimecres Reimagine Food en un comunicat.

L'aliança està enfocada a treballar en com les tecnologies disruptives, com la Intel·ligència Artificial, la impressió en 3D, el big data, els drones i els wearable devices, impactaran en el consumidor d'alimentació els anys vinents.

El setembre de l'any passat, Ismail va visitar Barcelona per participar al Challenge 2020 organitzat pel iese, que pretenia establir les bases per a la ciutat del futur.

Durant la seva intervenció a la sessió inaugural, ha assenyalat que el sector de l'alimentació i la tecnologia era una de les palanques econòmiques i socials que farien de Barcelona una ciutat de referència a tot el món.

Mesos després, el director general i cofundador de Reimagine Food, Marius Roures, i el cofundador, CBDO i vicepresident executiu de Relacions Institucionals de Natura Bissé Group, Joaquin Serra, van unir aquesta idea amb reflexions estratègiques pròpies i van decidir fundar Reimagine Food, que pretén ser el primer centre disruptiu que congregui la innovació, les tecnologies emergents, les food startups, els foodpreneurs i les marques d'alimentació.

Amb seu a EsadeCreapolis, Reimagine Food és una plataforma d'idees i empreses que estan canviant el sistema alimentari a tot el món, i gràcies al suport d'empreses com Europastry, EsadeCreapolis, Natura Bissé, Gallina Blanca Star i Deloitte, se centra sobretot en dues àrees de negoci: l'acceleradora d'empreses i el LAB.

En la seva vessant com acceleradora, Reimagine Food proporcionarà a 20 startups cada any en períodes de tres mesos i mig de formació, connexió amb els líders emprenedors del món, finançament i connexió amb les empreses d'alimentació per potenciar el seu desenvolupament, com també un espai comú de treball a la seu.

Aquest espai, anomenat Reimagine X, serà el centre on experimentar al restaurant, la cuina i el supermercat del futur.

Pel que fa al LAB, dirigit cap a les grans empreses d'alimentació, l'objectiu és crear el primer centre experimental del món on es fusioni l'alimentació i la gastronomia amb les tecnologies més emergents; en aquest espai s'analitzarà també com les tecnologies afectaran el futur de les tendències d'alimentació.

MÉS DE 1.400 STARTUPS

Actualment, Reimagine Food ha analitzat més de 1.400 startups relacionades amb l'alimentació i la tecnologia i ja ha aconseguit aglutinar 70 de les 100 millors que hi ha en el món a través de la seva comunitat. Algunes de les empreses que ja integren la iniciativa són Modern Meadow, The Orange Xef, Food Genius, TellSpec o l'espanyola Natural Machines, que és la primera impressora domèstica de menjar en 3D.

A més, a mitjans d'aquest mes de juny està prevista l'obertura de la primera convocatòria per integrar-se al projecte de l'acceleradora, en què Reimagine Food preveu que es presentaran en aquesta primera fase un total de 400 startups de tot el món.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés