Publicat 30/01/2019 19:25CET

La Sindicatura de Comptes recomana a la CCMA potenciar la venda de programes de producció prpia

Seu De la Sindicatura De Comptes De Catalunya A Barcelona
SINDICATURA DE COMPTES DE CATALUNYA - Archivo

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

La Sindicatura de Comptes ha recomanat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) potenciar la venda de programes de producció prpia, ja que recuperar part del seu cost permetria augmentar la producció i finanar nous projectes.

En un informe sobre la producció de programes de la CCMA del 2016, ha sostingut que els ingressos per vendes de programes van continuar sent baixos el 2016, i encara que van augmentar el 2017, són molt reduts, ha informat aquest dimecres la Sindicatura en un comunicat.

La Sindicatura recorda que el Consell de Govern de la CCMA va aprovar al febrer la norma reguladora del procediment de selecció i contractació de continguts audiovisuals, i en l'informe s'assenyala que sis programes van tenir increments significatius de cost que la corporació "justifica per les pressions del mercat i pels índexs d'audincia".

L'informe de la Sindicatura de Comptes també ha concls que la CCMA ha subscrit contractes de treball especials d'artistes per a una obra o servei determinat per a la contractació d'alguns presentadors, locutors i collaboradors "en lloc subscriure contractes laborals ordinaris per obra i servei".

La Sindicatura ha recomanat que les convocatries per la selecció de continguts audiovisuals es facin amb suficient temps i s'estableixi un termini suficient perqu els potencials interessats puguin preparar les seves propostes.

Ha demanat que la CCMA procuri que es compleixi estrictament la seva norma reguladora i que potenci la realització d'auditories de produccions, així com que valori la possibilitat d'incloure l'obligatorietat de presentar liquidacions auditades per determinades produccions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés