Publicat 11/5/2020 17:56:48 +02:00CET

Sindicats de Mossos demanen reprendre les tasques administratives amb teletreball

Diversos agents dels Mossos d'Esquadra protegits amb mascarillas en un control en el peatge de La Roca del Vallès, a La Roca del Vallès/Barcelona/Catalunya (Espanya) a 9 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

   BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

   La Trisindical, que agrupa als sindicats de Mossos d'Esquadra SPC, Cat i SME, reclama que reprenguin l'activitat els treballadors que s'ocupin dels tasques administratives vinculades a la policia, i que el cos els proporcioni els eines per poder tornar al treball a distància.

   En un comunicat aquest dilluns, la Trisindical ha explicat que el 27 d'abril va presentar un escrit a la Conselleria d'Interior de la Generalitat amb els seves reclamacions, i en el text interpel·la el secretari del departament, Brauli Duart: "Que no li tremoli el pols, el personal administratiu vol treballar".

   El personal administratiu no acudeix al seu lloc de treball des del decret d'estat d'alarma, i els sindicats asseguren en el comunicat que no se'ls han donat ordinadors portàtils ni telèfons perquè puguin fer teletreball.

   La Trinsindical lamenta que la situació ha perjudicat de forma econòmica als agents, ja que els administratius s'encarreguen de fer constar les dietes o plusos que han de rebre per treballar torns de nit o caps de setmana.

   Els policies no han rebut aquests plusos al març ni abril, des de l'estat d'alarma, i la Trisindical augura, "amb un petit marge d'error", que tampoc s'haurà solucionat abans del final de maig.

Contador