Publicat 15/10/2019 18:15:16 +02:00CET

Sindicats estudiantils inicien aquest dimecres tres dies de vaga per la sentència

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat d'Estudiants (ES) inicia aquest dimecres una vaga de tres dies en resposta a la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes, mentre que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc) la farà dijous i divendres.

La convocatòria de vaga estudiantil de l'ES preveu aquest dimecres piquets i assemblees davant instituts i universitats; el dijous 17 manifestacions a Barcelona, Tarragona i Girona a les 12 hores, i el divendres 18 una mobilització a les 12 hores a plaça Universitat de Barcelona i sumar-se a la tarda a manifestacions unitàries per la vaga general.

Per la seva banda, el Sepc ha convocat una vaga a Secundària el dijous 17 -sumant-se a la manifestació- i a tots els centres estudiantils el 18 d'octubre en resposta a la sentència als líders independentistes, en el "context de mobilitzacions permanents" que es plantegen durant tota la setmana.

Amb el lema 'Contra la repressió a tot un poble, les estudiants ho aturem tot!', el Sepc ha considerat que "només s'aconseguirà l'alliberament nacional des dels carrers i des del moviment popular", i ha advocat perquè els estudiants siguin punta de llança.

Les vagues estudiantils s'inicien l'endemà passat de la publicació de la sentència aquest dilluns, dia en què estudiants van sortir als carrers un cop es va conèixer la resolució i van formar diverses columnes des de les universitats catalanes.