Actualitzat 15/02/2016 11:32 CET

Sindicats denuncien excrements de ratolí en brioixos a la presó d'Albolote (Granada)

Bollos con excrementos de ratón en la cárcel de Albolote
EUROPA PRESS/PLATAFORMA SINDICAL

L'avaria a l'ordinador que controla l'obertura de les cel·les va provocar moments de "màxima tensió" amb els reclusos

   GRANADA, 15 Febr. (EUROPA PRESS) -

   L'aparició d'excrements de ratolí en els brioixos d'esmorzar que es van repartir el cap de setmana passat en el mòdul dos del centre penitenciari d'Albolote (Granada) va obligar els funcionaris a la seva retirada, després de les protestes dels reclusos.

   Així ho ha informat en un comunicat la plataforma sindical de la presó d'Albolote, que assenyala que davant d'aquestes queixes i la constatació per part dels funcionaris del mal estat de l'àpat, es va prendre la decisió de suspendre'n el repartiment "per evitar que la seva ingestió provoqués problemes de salut i que les protestes dels reclusos derivessin en incidents regimentals".

   Des de la plataforma han demanat, per tant, mesures per al control d'una plaga de rosegadors a la cuina, i han rebutjat que el problema s'hagi tallat, com ha assegurat el director de la presó, Jaime Hernández. "La retirada de l'esmorzar en aquest mòdul és la prova que encara no s'ha aconseguit controlar la plaga", adverteixen.

   D'altra banda, també han informat de la situació de "màxima tensió" que es va viure al centre penitenciari dissabte passat 13 de febrer, a causa d'una avaria a l'ordinador que controla l'obertura de les cel·les i rastells dels mòduls 1 i 2. Els interns que es troben en aquest  mòdul (227 quan té un capacitat per a 144, i només tres funcionaris), en comprovar que no podien sortir de les cel·les, "van començar a cridar queixes i insults als treballadors, a picar a les seves cel·les, i exigir sortir al pati i reclamar l'esmorzar".

   Aquest enrenou, segons la plataforma sindical, "no va cessar fins que va començar l'obertura de les cel·les de manera manual, operació que es va acabar tres hores després del que estableix l'horari oficial del centre". L'avaria no va ser reparada fins passades les 12 del matí, i "en aquest temps totes les portes i rastells dels dos mòduls van estar oberts, les càmeres no funcionaven i no hi havia corrent elèctric".

   El "caos" es va instal·lar en aquests dos departaments i es va endarrerir el repartiment de l'esmorzar, l'obertura dels economats de la presó, la lliura de la metadona i medicació, i les comunicacions van tenir un retard considerable.

   "Gràcies a la valenta actuació dels funcionaris de servei en aquest mòdul i els que després van acudir en suport, es va resoldre la situació sense grans incidents i es va intentar que els interns no arribessin a prendre accions de protesta més grans", ha assenyalat la plataforma, que ha alertat que "la seguretat en aquestes situacions no es pot garantir".

   També es va produir una inundació a la sala hídrica, cosa que va obligar a reparar magnetos elèctrics i assecar bobines de motors. El subministrament d'aigua va estar "en perill" a causa d'aquesta nova contingència, i "no és la primera vegada que aquesta zona d'instal·lacions vital per a la presó es veu negada per l'aigua".

   Diverses vegades, la plataforma sindical de la presó d'Albolote ha denunciat els problemes que provoca el gran nombre de microtalls del fluid elèctric i les avaries que això suposa en els sistemes informàtics de la presó. "Tot i la despesa que s'ha realitzat en els dos últims anys (més de tres milions d'euros), seguim amb les mateixes dificultats tècniques que abans d'aquestes millores", ha conclòs.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés