Sindicats critiquen que docents nomenats al desembre no cobraran fins a final de gener

Publicat 9/12/2019 17:42:08CET
Exterior del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, situat en la Via Augusta de Barcelona.
DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

Ustec·Stes, la Intersindical-CSC i CC.OO. de Catalunya han criticat aquest dilluns que els mestres i professors substituts nomenats aquest mes de desembre no cobraran fins a finals del mes de gener, i la Conselleria d'Educació de la Generalitat ho ha atribuït al tancament de pressupost.

En un comunicat, Ustec·Stes ha considerat "inadmissible" aquesta situació, que ha dit que pot afectar unes 600 persones, perquè provoca un greuge comparatiu entre els docents, i ha exigit el cobrament de desembre per a tot el personal que hagi prestat serveis per a la Conselleria d'Educació.

Per Ustec·Stes, és un exemple més del maltractament" que dispensa la Conselleria al seu personal docent, i ha animat els afectats a reclamar les percepcions econòmiques presentant una instància en el seu servei territorial.

La Intersindical-CSC ha considerat en un comunicat la situació "tan inexplicable com intolerable", i ha dit no entendre quin criteri segueix el departament perquè un treballador que inicia el treball a principis de mes el cobri dos mesos després.

En un tuit recollit per Europa Press, CC.OO. de Catalunya ha afirmat que Educació no pagarà fins a final de gener els docents que han obtingut plaça en els nomenaments de desembre: "Exigim que els i les treballadores cobrin el mes que treballen quan toca i no després de dos mesos".

CONSELLERIA

Fonts de la Conselleria d'Educació han assegurat a Europa Press que és una situació que es produeix cada curs perquè el pagament de la nòmina està vinculat al tancament del pressupost, que es fa al voltant del 5 de desembre.

Les mateixes fonts han explicat que cada curs es trasllada als serveis territorials la data del tancament perquè sigui comunicada al personal que opta a les substitucions, i que aquest curs s'ha avançat uns dies dins del marge variable.