Publicat 18/3/2020 18:05:50 +01:00CET

Un sindicat de Mossos critica "sobreexposició" d'agents al risc de contagi per coronavirus

Un home amb mascarilla passeja per un carrer de Barcelona al costat d'un cotxe de la Policia en el segon dia laborable de l'estat d'alarma pel coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya), a 17 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El sindicat Sap-Fepol ha criticat aquest dimecres que els torns de treball establerts en el dispositiu Oris --desplegat per a la contenció del Covid-19-- suposen una "sobreexposició" dels agents al risc de contagi.

La portaveu del sindicat, Imma Viudes, ha explicat a Europa Press que s'han reunit amb el director general de Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, i li han proposat una modificació d'horaris que permeti el "confinament preventiu" d'agents.

El cos va confirmar el dissabte que un agent ha donat positiu en coronavirus i que n'hi ha 30 més en aïllament preventiu, i el dispositiu Oris preveu que els agents treballin en torns de 12 hores durant quatre jornades consecutives, seguits de dos dies de descans.

En canvi, Sap-Fepol proposa establir jornades de 14 hores, set dies consecutius, amb dues setmanes lliures, en les quals els agents podrien seguir la recomanació de confinament i, en un possible cas d'infecció, hi hauria temps que es desenvolupessin els símptomes.

El sindicat considera que en el dispositiu Oris hi ha un "excedent d'efectius que no són necessaris", la qual cosa considera una sobreexposició innecessària que demana evitar.