Publicat 20/8/2019 12:33:38 +02:00CET

Un sindicat dels Mossos critica la "deixadesa política" en seguretat a Barcelona

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del sindicat Fepol dels Mossos d'Esquadra, Toni Castejón, ha afirmat que "hi ha hagut una deixadesa política" pel que fa a la seguretat a Barcelona que ha afectat els seus ciutadans i els agents de policia.

"Hem vist situacions impensables en les quals els Mossos se sentien amenaçats i desprotegits", ha dit Castejón en una entrevista a Cope recollida per Europa Press, i ha remarcat que Fepol fa temps que denuncia aquesta situació.

Sobre la petició a l'administració d'hores extra per als Mossos per controlar millor la situació, ha afirmat que no hi ha prous agents i que, des del cos policial, "no volen hores extres perquè estan molt mal pagades, però és per responsabilitat".

Castejón ha assenyalat que, tot i que hi ha brigades de seguretat que donen suport com a mesura temporal, al setembre, amb l'inici de la feina normal de manifestacions i del futbol, "la situació tornarà a empitjorar".

CRÍTICA A L'ADMINISTRACIÓ

Des de Fepol s'espera que el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona i anterior director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, posi solucions per revertir la situació que ell mateix va definir d'una crisi de seguretat, i ha demanat "posar recursos i policia".

Castejón ha considerat que va ser un error que l'alcaldessa Ada Colau desmantellés la Guàrdia Urbana i que, en aquests quatre anys, "s'hagi permès que es fes el que donava la gana sense cap càstig".

Sobre les patrulles veïnals que han sorgit com a resposta a aquesta inseguretat, Castejón ha assegurat que "apareixen perquè la gent n'està tipa" però que han d'anar amb compte perquè pot haver-hi una reacció violenta.