Publicat 26/5/2020 13:43:15 +02:00CET

El Síndic investiga presumptes abusos a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida

LLEIDA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges de Catalunya ha iniciat una investigació arran de les informacions periodístiques sobre presumptes abusos sexuals a menors comesos per part de qui va ser director de l'escola Aula Municipal de Teatre de Lleida, qui també exercia tasques de docent, a un grup de nou alumnes.

L'objectiu del Síndic és conèixer els fets i la intervenció dels poders públics afectats, tenint en compte l'encàrrec que té legalment atribuït de defensa dels drets dels nens, ha informat aquest dimarts el Síndic de Greuges en un comunicat.

El diari Ara va publicar el dissabte que les denúncies van ser presentades l'any 2018 davant la Fiscalia i que van ser arxivades perquè havien prescrit i parla de nous casos que han sortit a la llum en el transcurs de la investigació periodística que podrien no haver prescrit.

El centre imparteix ensenyament a nens des de tres anys fins a l'edat adulta, la titularitat de l'escola és de l'Ajuntament de Lleida i està gestionat per una associació cultural de caràcter privat.

L'Ajuntament de Lleida va anunciar el dissabte que portaria a Fiscalia els nous casos que publica l'article i tots aquells que es puguin denunciar a partir d'ara.

El consistori va assenyalar que els fets relatats en el reportatge evidencien que les persones responsables de l'Aula en aquest moment eren coneixedores dels fets i no van actuar, i va avançar que revisarà la concessió administrativa.