Publicat 27/8/2020 16:19:49 +02:00CET

El Síndic de Greuges recomana extremar les mesures en escoles d'entorns complexos

Seu del Síndic de Greuges de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

   Demana que es garanteixin mesurades de conciliació familiar en cas de quarentena de l'alumnat

   BARCELONA, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

   El Síndic de Greuges ha recomanat extremar les mesures de seguretat i protecció davant el coronavirus previstes en el pla d'actuació i en el protocol dels centres educatius complexos a nivell social i epidemiològic per estar situats en entorns amb elevada transmissió comunitària del virus.

   En un comunicat aquest dijous, el Síndic ha instat les administracions implicades a posar a la disposició de l'alumnat els mitjans necessaris --mascaretes, material d'higiene, reforç dels serveis de neteja, entre uns altres-- per "fer compatible el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats i el dret a la salut" dels alumnes.

   A més, ha advertit que en el cas de Secundària, la ràtio d'alumnes per aula segueix "indeterminada" i ha demanat a la Conselleria d'Educació de la Generalitat que valori la conveniència de determinar aquesta ràtio d'acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries.

   El Síndic ha demanat al Govern que insti l'Executiu central a "incorporar els canvis normatius i financers necessaris per garantir a les famílies possibles mesures de conciliació en cas de quarentena de l'alumnat", a través de baixes, permisos laborals, foment del teletreball o línies d'ajudes per a la contractació de persones que cuidin del menor.

GARANTIES D'APRENENTATGE EN LA NO PRESENCIALITAT

   D'altra banda, ha demanat que les necessitats organitzatives no passin per davant de l'interès superior de l'alumne, que "no és un altre que és desenvolupar l'activitat lectiva en condicions de presencialitat".

   En relació a les mesures específiques de protecció de l'alumnat en situacions d'especial risc, ha demanat a la Conselleria d'Educació que estableixi directrius específiques que determinin les condicions necessàries per garantir la presencialitat dels col·lectius de risc als centres.

   A més, ha demanat a les administracions implicades que es garanteixi el dret a l'educació en els casos de no presencialitat amb la distribució de dispositius electrònics, garanties de connectivitat i la disponibilitat d'entorns virtuals d'aprenentatge.

   De totes maneres, el Síndic ha valorat positivament els plans i protocols d'actuació presentats pels departaments de Salut i Educació de la Generalitat i coordinats amb les adreces dels centres escolars i els serveis de salut.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés