Publicat 17/6/2019 18:45:29CET

El Síndic de Greuges insisteix en la "falta d'informació institucional" sobre els atemptats del 17A

El Síndic de Greuges insisteix en la "falta d'informació institucional" sobre els atemptats del 17A
PARLAMENT - Archivo

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l'adjunt general, Jaume Saura, han comparegut aquest dilluns en la Comissió del Síndic del Parlament per presentar un informe sobre prevenció i terrorisme, en la qual Ribó ha reiterat la "falta d'informació institucional" sobre els atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils (Tarragona).

En la comissió parlamentària, Ribó ha presentat l'informe Prevenció de la radicalització i el terrorisme a Catalunya, que va ser lliurat al Parlament el 23 de novembre del 2017 i ja fet públic, i ha aprofitat per tornar a reclamar "una investigació exhaustiva i transparent" sobre la condició de l'imant de Ripoll (Girona) Abdelbaki Es Satty com a confident.

Així mateix, ha reclamat que els Mossos d'Esquadra puguin formar part d'Europol perquè, segons ell "és la policia integral i bàsica a tot el territori català", i ha tornat a demanar una nova llei de la policia de Catalunya que abordi el sistema policial.

El Síndic ha recomanat a les administracions que fomentin el discurs de la integració i de prevenció de conductes racistes i de discriminació.

En la seva compareixença també ha presentat l'Informe del Mecanisme Català per a la prevenció de la tortura 2018, després de visitar 45 centres de privació de llibertat, i ha reclamat una "revisió en profunditat" de la instrucció sobre immobilitzacions i contenció mecànica als centres penitenciaris.

També ha posat l'accent en la necessitat d'ajustar les instruccions d'ús de les pistoles Taser, per prohibir-les en els menors de 18 anys i garantint que es gravin totes les actuacions.