Publicat 8/5/2019 16:14:48 +02:00CET

El Síndic de Greuges demana una inversió "immediata" en els Bombers davant de l'arribada de l'estiu

Ribó respon Omella que el Síndic de Greuges actua contra abusos "on es produeixin"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges ha reclamat aquest dimecres al Govern català que apliqui un pla de xoc amb mesures econòmiques necessàries per dotar el cos de Bombers de la Generalitat de recursos que necessita de manera "immediata" davant l'arribada de la campanya d'estiu d'incendis forestals.

Ho ha explicat el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, en una roda de premsa de presentació de l'informe 'El Cos de Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències' amb l'adjunt al Síndic Jaume Saura i l'exparlamentari i professor de màster a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Jaume Bosch.

Bosch ha apuntat que la situació actual en el cos de Bombers és conseqüència de les retallades per la crisi econòmica, perquè actualment s'està pagant que "durant els darrers anys no hi hagi hagut incorporació de recursos humans ni renovació de material".

I ha alertat que els bombers han avisat que si aquest estiu hi ha "diversos incendis simultanis d'una certa envergadura, ells estan sota mínims", per la qual cosa ha assegurat que una mesura que podria prendre la Generalitat és incrementar els contractes temporals per a la campanya d'incendis d'aquest any.

PACTE DE PAÍS

Ribó ha explicat que la reclamació de mesures econòmiques urgents s'emmarquen en la proposta del Síndic de fer un "pacte de país sobre el cos de Bombers i sobre el servei d'emergències" de Catalunya, en el qual haurien de participar el Govern català, els grups parlamentaris, les associacions municipalistes, l'Ajuntament de Barcelona, els sindicats i associacions representatives de bombers professionals i els voluntaris.

El pacte hauria de contemplar la "redefinició" de l'estructura del cos de Bombers i els serveis d'emergències amb més mesures econòmiques i reformes legislatives.

L'informe també demana aplicar el 'Projecte Bombers 2025' de la Generalitat, analitzar el compliment de les conclusions de la Comissió d'Investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan (Tarragona) i descartar la privatització.

Entre la llista de 22 recomanacions, també hi ha el traspàs de les funcions del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim.

Ribó ha considerat que "no té sentit que avui la Guàrdia Civil a Catalunya actuï com Seprona quan són serveis que estan competencialment també adjudicats a la Generalitat de Catalunya".

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  Trump amenaça amb no destinar més fons a l'OMS perquè "estan molt centrats en la Xina"

 5. 5

  Granollers (Barcelona) adapta un pavelló per a persones sensellar infectades per coronavirus