Actualitzat 01/08/2016 12:04 CET

El Síndic de Greuges alerta de la sobreocupació de centres d'acollida de nens migrants

Rueda de prensa del Síndic de Greuges, Rafael Ribó
EUROPA PRESS

El 33% dels menors en aquests centres esperen un altre recurs residencial més adequat

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha exigit aquest dilluns acabar amb la sobreocupació que afecta els cinc centres d'acollida que atenen majoritàriament nens i adolescents migrants no acompanyats, una sobreocupació que ha xifrat en una mitjana del 15% de les places.

La sobreocupació ha representat al juliol un total de 22 places, cosa que "equival a la capacitat d'un centre gran del sistema protector", ha explicat el síndic en un comunicat, en què ha instat la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies a adoptar mesures sobre aquesta qüestió, per evitar una situació que dificulta l'acció educativa.

Aquesta situació dificulta als professionals la feina amb adolescents que presenten conductes disruptives i consum de substàncies tòxiques, per la qual cosa Ribó ha proposat la creació d'un recurs específic de desintoxicació i deshabituació per a aquests joves.

MESURES ADEQUADES

El síndic ha requerit que es garanteixi als menors migrants no acompanyats l'assignació de la mesura de protecció més adequada a les seves necessitats, independentment de l'edat que tinguin, després de detectar 55 menors que estan en ceptres a l'espera que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) els assigni un recurs residencial, a data de juliol del 2016.

Aquests menors representen el 33% del total dels quals hi ha en aquests centres, i 17 d'aquests estan pendents de tenir plaça en un centre residencial d'educació intensiva (Crei), que no s'assigna a falta de places, davant de la qual cosa Ribó ha destacat que si s'assignés a aquests menors la mesura que esperen, els centres d'acollida no patirien aquesta sobreocupació.

També ha alertat que el 25% dels nens estrangers no acompanyats romanen als centres d'acollida més temps dels sis mesos que preveu com a màxim la normativa --respecte del 18% del 2013--, un període estipulat per fer l'estudi del cas i determinar la proposta.

El síndic ha demanat que s'incrementin les places de Crei, centres terapèutics i pisos assistits per a joves, i que es redueixi la mida dels recursos d'atenció residencial.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés