Publicat 12/5/2020 15:48:46 +02:00CET

Simón evita pronunciar-se sobre l'obligatorietat de les màscares i demana pensar-ho amb "molt de compte"

El director del Centre de Coordinació d'Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, compareix en conferència de premsa a Madrid (Espanya), 12 de maig del 2020.
Moncloa

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha evitat pronunciar-se sobre la proposta d'obligar a utilitzar màscara al carrer, tot i que ha demanat que es pensi amb "compte" aquesta mesura perquè pot generar "problemes" a molta gent.

Durant la conferència de premsa diària, Simón ha qualificat de "raonable" que actualment s'obligui a utilitzar les màscares al transport públic, o que es recomani dur-la al carrer, malgrat que ha insistit que aprovar una mesura que obligui a fer-ho és "molt difícil".

I és que, tal com ha assenyalat, hi ha col·lectius, com ara infants, persones que pateixen atacs d'ansietat o pacients amb una malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), als quals pot suposar un problema utilitzar-les molta estona.

"Ara potser hem de sobreactuar una mica per prevenir riscs, i això sempre és acceptable. Però les màscares no les pot fer servir tothom de la mateixa manera, i per tant cal pensar-ho amb molt de compte perquè pot generar problemes importants", ha postil·lat.

Contador