Publicat 13/5/2020 14:16:48 +02:00CET

Simón atribueix la variabilitat de letalitat a la notificació de casos lleus i asimptomàtics

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareix en conferència de premsa, Madrid (Espanya), 13 de maig del 2020.
Moncloa

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha atribuït la desproporció entre la mortalitat de la covid-19 dels països europeus a la notificació dels casos lleus i d'asimptomàtics, que a parer seu farien incrementar la letalitat on aquests infectats han passat desapercebuts per al sistema sanitari.

En la roda de premsa posterior al Comité Tècnic de Gestió del Coronavirus, l'epidemiòleg ha destacat la "variabilitat" de la letalitat entre països, cosa que ha justificat principalment "pel fet que no es notifiquen correctament tots els positius i a una detecció molt superior de casos lleus".

Així, ha esgrimit que mentre a Espanya se situa en l'11,9 per cent, a França arriba al 19,2. "És difícil que el sistema sanitari francés sigui gaire millor o pitjor, aquesta xifra probablement estarà més associada amb el nombre de casos notificats totals que amb la qualitat assistencial", ha argumentat.

En aquest sentit, ha ressaltat que Espanya es troba "en uns números semblants o fins i tot una mica per sota" d'altres països europeus, com França, els Països Baixos o Suècia. "Si mirem la resta del món, les letalitats estan per sobre en els països que han tingut molts casos", ha afirmat.

Contador