Actualitzat 07/07/2021 17:03

Sílvia Pérez Cruz trenca "els límits entre estils i oficis" en un espectacle multidisciplinari

La cantant i compositora Sílvia Pérez Cruz
FESTIVAL GREC DE BARCELONA 2021

Converteix el seu disc 'Género imposible' en una peça híbrida de dansa, cinema i teatre

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

La cantant i compositora Sílvia Pérez Cruz pretén "trencar els límits entre estils i oficis" en l'espectacle multidisciplinari que dirigeix, 'Farsa. Género Imposible', una funció que acollirà el Teatre Lliure de Montjuïc del 8 a l'11 de juliol dins el programa del Festival Grec de Barcelona.

Ho ha explicat Pérez Cruz aquest dimecres en una roda de premsa al costat del poeta i dramaturg de la funció, Pablo Messiez, la coreògrafa, ballarina i supervisora de gest i moviment, Elena Córdoba, i el director del Festival Grec, Cesc Casadesús.

Ha detallat que aquesta peça híbrida està vertebrada per una selecció de cançons del seu disc 'Farsa. Género Imposible' en què dansa, teatre, música i cinema es posen al servei de la música per "entendre què necessiten les cançons".

Per ella, aquesta mescla de disciplines es converteix en un laboratori creatiu que permet "superar la idea de 'so' i donar-li la possibilitat que tingui un color, una profunditat, una textura, gairebé un sabor" i crear un llenç en blanc on els artistes poden explorar.

Ha defensat que el títol, 'Género Imposible', fa referència a la dualitat de la fortalesa que ensenyen les persones i la fragilitat que les defineix, "per mostrar que no és només blanc i negre, sinó que hi ha una escala de grisos" entre la riquesa aparent i el buit real.

La seva intenció és que l'espectacle no sembli una obra acabada i transmeti els dubtes que existeixen, diu, durant els processos de creació artístics de manera natural i transparent: "No és una idea, sinó una necessitat. Cadascú de nosaltres s'ha alliberat de l'ofici i ha tret l'amor".

"VIATGE SENSORIAL"

Messiez ha explicat que, a través del diàleg entre artistes procedents de múltiples camps i disciplines, l'obra proposa un "viatge sensorial que apel·la a la pell", i Córdoba ha reivindicat que planteja un debat compartit entre el que és públic i privat, l'interior i l'exterior.

Formen aquest equip de creadors els escenògrafs Sílvia Delagneau i Max Glaenzel; el pintor, il·luminador i poeta Carlos Marquerie; l'enginyer de so i creador d'espais sonors Juan Casanovas i la dissenyadora de vestuari Cecilia Molano, entre d'altres.

De la seva banda, Casadesús ha erigit l'obra com "una suma de talents en una trobada artística a molts nivells" que estava prevista per a l'anterior edició del Grec i que es va haver d'ajornar per la pandèmia de covid-19.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés