Publicat 25/5/2019 17:36:18 +02:00CET

Seül entrega a UNICEF tres milions d'euros per a programes d'ajuda a Corea del Nord

Vacunación contra la polio en Corea del Norte
UNICEF/NAZE - Archivo

SEÜL, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El Fons de Nacions Unides per a la Infància (Unicef, segons el seu acrònim en anglès), ha informat que ha rebut del Govern de Corea del Sud 3,5 milions de dòlars (3,1 milions d'euros) dels 8 milions de dòlars en total que subvencionarà a organitzacions internacionals per a l'assistència humanitària a Corea del Nord, segons recull l'emissora Voice of America.

La xifra suposa el 44 per cent dels 8 milions de dòlars que el Govern sud-coreà ha anunciat per contribuir a les organitzacions internacionals en un moment crític per a Corea del Nord, acuitada per una forta sequera que podria degenerar en un nou episodi de fam.

"Acollim de grat la generosa donació del Govern sud-coreà", ha manifestat la portaveu de la regió Àsia Oriental-Pacífic d'Unicef, Shima Islam.

El fons del Govern sud-coreà serà utilitzat per guarir la diarrea de 450.000 nens menors de 5 anys i la pneumònia de 2,8 milions de persones a l'empobrit país. Així mateix, UNICEF planeja recaptar aquest any 19,5 milions de dòlars per a les seves activitats d'assistència a Corea del Nord.