Publicat 6/9/2019 14:31:35 +02:00CET

La Setmana del Llibre en Català arrenca la seva 37a edició i preveu facturar 550.000 euros

Montse Ayats (Editors.cat) i Joan Sala (Setmana del Llibre en Català)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 set. (EUROPA PRESS) -

La Setmana del Llibre en Català inicia aquest divendres la seva 37a edició, que se celebrarà fins al 15 de setembre a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, i acollirà la presentació de 260 novetats editorials i la participació de 219 expositors, repartits en 62 estands, amb una facturació prevista de 550.000 euros.

Ho ha explicat en roda de premsa aquest divendres el president de la cita, Joan Sala, que ha afirmat: "Pensem que aquest any la Setmana serà més exitosa que mai" i, entre els seus plats forts, hi ha com a convidat l'escriptor suec David Lagercrantz.

Sala ha anunciat que aquest serà el seu últim any al capdavant de la Setmana, un esdeveniment que comporta molta feina per organitzar-lo: "Hi he estat quatre anys, a més ja se m'acaben les idees, és important que vingui algú amb idees noves". Aleshores, la presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana (Editors.cat), Montse Ayats, ha afegit que la comissió organitzadora ja ha decidit en junta qui el succeirà, i ho anunciaran el diumenge 15, el dia de la clausura.

El president de la Setmana ha criticat que el districte de Ciutat Vella els ha demanat que l'any vinent deixin un espai de 5 metres des de la muralla de Barcelona, 4 més que actualment, de manera que l'esdeveniment perdria un 20% de l'espai útil, i "posaria en qüestió la celebració de la Setmana".

"No renunciem a continuar aquí", ha afirmat Sala, i ha demanat al districte que reflexioni sobre la seva petició, que ha qualificat d'exagerada, i ha afegit que, encara que des del districte veuen impediments, se senten recolzats per l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), en general.

Sobre els seus quatre anys de mandat, ha afirmat que han complert els objectius que es van plantejar de convertir l'esdeveniment en un esdeveniment cultural i de prestigi, atreure públic i incentivar la compra, després de rebre 500.000 visites l'any passat: "Volem generar més lectors, però els volem generar de totes les edats, especialment entre els més joves", ha plantejat, de cara al futur.

Ha reflexionat que han aconseguit que els editors "creguessin" en la Setmana i programessin novetats editorials per a aquestes dates, i que va ser clau la cobertura mediàtica que va tenir l'esdeveniment literari.

DENÚNCIA DE POLICIES

Sala s'ha referit a la denúncia d'un sindicat policial de les Balears contra el llibre il·lustrat 'On és l'Estel·la?' (Comanegra) perquè creu que presumptament denigra l'honor dels policies, i l'editor ha assegurat que "és molt preocupant" perquè es tracta d'un còmic satíric i el fet que ho denunciïn li sembla una regressió al passat.

"Estem tornant a posar en qüestió la llibertat d'expressió i la llibertat de publicació", i això per al sector és una cosa molt important, ha afirmat.