Publicat 29/1/2019 19:50:04 +01:00CET

Set museus de Barcelona organitzen contacontes infantils sobre dones investigadores

MNAC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Joan Miró, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el de Cincies Naturals de Barcelona, el del Disseny, el Marítim, el Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) i el Picasso organitzaran una activitat de contacontes infantils sobre dones investigadores i creadores.

Sota el títol 'Petites histries, grans dones. Museus amb ulls de dones', cadascun dels museus oferir un contacontes amb dues dones vinculades a la naturalesa, colleccions o contingut d'aquell equipament com a protagonistes, han informat els museus en un comunicat conjunt.

Es tracta d'una iniciativa conjunta dels set museus vinculada al Dia de la Dona i dirigida al públic familiar, nens a partir de 5 anys, i que tindr lloc del 16 de febrer al 30 de mar.

En cada sessió la formadora en oratria o Valls narrar als nens dos contes curts sobre la vida de dues dones relacionades amb mbits particulars de cada museu, mentre que la illustradora frica Fanlo illustrar cada conte sobre paper en directe mentre es projecta sobre pantalla el seu dibuix.

Els contes són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso ideades expressament per a aquesta iniciativa, i l'activitat --prevista per als dissabtes a la tarda-- ser gratuta amb aforament limitat.

El Museu Picasso (16 de febrer) dedicar la sessió a les creadores María Blanchard i Fernande Olivier; la del Disseny (23 de febrer) a les dissenyadores Ana Mir i Mercedes Azúa; la del d'Arqueologia de Catalunya (2 de mar) a Glria Trias i Aurora Martín, i la del Mnac (9 de mar) a l'escengrafa Anna Alcubierre i a l'artista Mari Chord.

La sessió del Museu Marítim (16 de mar) estar dedicada a l'estibadora Irene Bescós i l'armadora Cristina Caparrós; la de la Fundació Miró (23 de mar) a l'arquitecta Lina Bo i la historiadora de l'art Martina Mill, i la del de Cincies Naturals (30 de mar) a Hipatia d'Alexandria i la psicloga Montse Colell.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament