El Servei per a Víctimes de Violència de Gènere d'Andorra atén 113 nous casos fins l'octubre

Actualitzat 25/11/2019 17:24:52 CET
El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy, i la cap de l'Àrea de polítiques d'Igualtat, Mireia Porras, en la roda de premsa aquest dilluns
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere d'Andorra ha atès un total de 286 casos fins octubre, 113 dels quals són nous, 29 s'havien tancat i s'han hagut de reobrir i 144 són els que ja estaven oberts, ha exposat en roda de premsa la cap de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del Govern d'Andorra, Mireia Porras.

Porras calcula que es tancarà l'any amb una xifra de casos atesos en la línia de l'any anterior i ha destacat que, en els grups d'edat més joves, entre els 16 i 27 anys i dels 28 als 39 anys, la xifra "és bastant elevada" i per això s'estudia perquè es continuen donant casos entre els joves.

Ha exposat que són diversos els sectors que "creen resistències" a la lluita contra aquesta violència, com poden ser cançons de reggaeton i alguns programes de mitjans de comunicació, ha exemplificat.

Porras ha assegurat que és una qüestió d'"anar picant pedra a la qual s'hi ha de sumar tothom", i que no és només responsabilitat de les institucions públiques.

La responsable de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat, del qual penja el Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, ha exposat també les dades segons el canal d'arribada, pels quals la majoria entra al servei per iniciativa pròpia, principalment amb el telèfon gratuït i impossible de rastrejar 181.

En la roda de premsa, convocada amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, Porras també ha explicat que 150 de les dones ateses no ha interposat denúncia, una xifra que es considera baixa i que s'explica per la dificultat de denunciar a algú amb qui es té un vincle "no és desconegut, s'ha compartit un projecte de vida".

L'atenció prestada inclou des de serveis de psicologia i prestacions econòmiques -que han sumat 111.048,13 euros dels quals s'han beneficiat 69 famílies- passant per l'ús de pisos d'acolliment.

Les dades demostren la "consolidació efectiva i real del servei", ha afirmat el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, qui ha assenyalat que l'àmbit formatiu es considera clau per reduir els casos de violència de gènere.

'RELATS REALS DE SUPERVIVÈNCIA, 1.255'

'Relats reals de supervivència, 1.255' és el títol de la campanya engegada aquest 2019, que vol donar visibilitat a aquesta violència i als 1.255 casos atesos pel Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere des de la seva creació el 2006.

La campanya, que tindrà un format d'exposició física, s'inaugurarà aquest dimecres a la seu del Consell General i que tindrà caràcter itinerant i un format digital, que circularà per les xarxes socials per conscienciar la població i també servirà de punt de partida de tallers educatius a les escoles del país.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista