El servei Atenpro de Creu Roja va atendre més de 3.500 dones a Catalunya el 2018

Publicat 25/11/2019 15:48:14CET
Creu Roja 25N, Atenpro.
CRUZ ROJA

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (Atenpro), de la Creu Roja, va atendre 3.577 dones a Catalunya el 2018, i la xifra ascendeix fins les 16.000 dones ateses des del 2004, quan va entrar en vigor la llei integral contra la violència.

L'entitat humanitària ha informat aquest dilluns en un comunicat que també ofereix atenció integral i complementària "per prevenir el risc d'exclusió social i cobrir les necessitats bàsiques", i ha explicat que el 21,5% de les usuàries del servei participen en altres programes de la Creu Roja.

L'organització ofereix aquest tipus d'atenció a través d'ajudes alimentàries, beques escolars, projectes que treballen l'empoderament i la recuperació psicosocial de les dones i programes que promouen l'empleabilitat.

ATENCIÓ ALS JOVES

El 58% de les usuàries de l'entitat que han estat víctimes de la violència de gènere tenen fills al seu càrrec, per la qual cosa la institució també procura l'atenció psicosocial a les criatures perquè "puguin desenvolupar-se com persones autònomes i lliures".

Amb l'objectiu de "sensibilitzar els joves sobre la construcció positiva de les relacions de parella i la desmitificació de l'amor romàntic, Creu Roja ha impulsat la campanya 'L'amor construeix, no destrueix', per identificar i prevenir conductes violentes dins la parella.