El SEPC demana a les universitats que suspenguin classes i fa piquets a la UdG

Publicat 21/10/2019 11:31:35CET
Campus Montilivi de la UdG
UDG - Archivo

GIRONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha demanat aquest dilluns a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) la suspensió de classes "fins que es materialitzin les demandes de l'independentisme popular", i ha fet piquets a la Universitat de Girona (UdG) per evitar que hi hagi classes.

En un comunicat que ha penjat a les xarxes socials, el SEPC ha assenyalat que Catalunya viu una "situació d'excepcionalitat" després de la sentència del Tribunal Suprem, i ha retret les actuacions policials en les mobilitzacions.

El SEPC ha exigit a l'ACUP que, per evitar que les universitats penalitzin la mobilització, "estigui a l'altura del moment i que acati les tres demandes del moviment estudiantil".

Aquestes són la suspensió de les classes fins que es materialitzin les demandes de l'independentisme popular de "fi de la repressió, amnistia i autodeterminació" i la garantia que els estudiants puguin triar l'avaluació única.

També exigeixen un posicionament públic de l'ACUP "contra la repressió policial i estatal, en defensa del dret a l'autodeterminació i en defensa de l'amnistia de totes les preses polítiques".

El SEPC també insta les direccions dels instituts al fet que facilitin als estudiants canviar dates d'exàmens i que "no es penalitzin les absències" als estudiants de graus de FP.

Diversos estudiants de la UdG, convocats pel SEPC, han fet piquets en algunes facultats de la universitat per "buidar les aules i omplir els carrers".