Publicat 22/10/2019 17:03:06 +02:00CET

El SEM atén 593 persones durant la darrera setmana de protestes

Foto d'arxiu de la quarta jornada de protestes a Barcelona contra la sentència del procés.
David Zorrakino - Europa Press

Un total de 226 atencions van ser a agents de Mossos i la Policia Nacional

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 593 persones en les manifestacions, marxes i avalots durant la darrera setmana, entre les quals hi ha 116 agents dels Mossos d'Esquadra i 110 de la Policia Nacional.

Del total dels 593 atesos, 172 han requerit trasllat sanitari per rebre proves diagnòstiques i visita d'un especialista, i en ocasions un ingrés hospitalari, entre els quals n'hi ha quatre que han perdut un ull, ha explicat el SEM en un comunicat aquest dimarts, en un balanç de les seves actuacions entre el 14 d'octubre --quan es va fer pública la sentència de l'1-O-- i diumenge 20.

En total, ha atès quatre persones en estat greu i 51 en estat menys greu, i el 95% de les prop de 600 atencions han estat per lesions de causa traumàtica --com ara contusions en extremitats, lesions oculars, ferides obertes i politraumatismes en general--.

El SEM ha reforçat els equips amb 122 unitats i 268 professionals més per atendre les persones aplegades en protestes, a més de centrar-se a fer possibles els serveis ordinaris --com ara diàlisis i infarts-- malgrat els talls de carreteres, a més de planificar els recursos per als serveis extraordinaris.

Divendres va ser el dia que va haver-hi més reforç d'efectius, que coincideix amb la jornada laboral, i es van sumar 34 ambulàncies i un helicòpter medicalitzat a l'equip --que es va afegir als quatre helicòpters existents--, i també 79 professionals addicionals.

El SEM ha fet front a una situació d'Incident de Múltiples Víctimes "sostinguda en el temps", amb presència en fins a 14 punts de Catalunya simultàniament, gràcies a la planificació de recursos i al reforç de la Unitat de Coordinació Operativa que coordina les unitats, i s'ha mostrat orgullós de la feina dels professionals.

BALANÇ PER DIES

Dilluns 14, el SEM va assitir un total de 131 persones --entre les quals hi ha 26 agents de Mossos d'Esquadra i 11 de Policia Nacional que van ser donats d'alta in situ--.

La majoria (115) van ser a la Terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona-el Prat --91 altes in situ i 24 trasllats a centres sanitaris, entre els quals hi ha un lesionat ocular--, mentre que vuit van ser atesos a Barcelona, quatre a Maçanet de la Selva (Girona), tres a Lleida i un a Reus (Tarragona).

Dimarts, va atendre 125 persones --52 mossos i 12 policies nacionals--, entre les quals hi ha 74 assistències a la ciutat de Barcelona, 15 a Lleida, 14 a Gurb (Barcelona), 11 a Tarragona, set a Girona, dues a Sabadell i dues a Mollet del Vallès (Barcelona).

Dimecres 16, va atendre 96 persones --20 mossos i 10 policies nacionals--, entre les quals hi ha 57 a Barcelona, 14 a Manresa, 12 a Lleida, nou a Girona, dos a Tarragona --un traumatisme cranioencefàlic en estat menys greu--, una a Sallent (Barcelona) i una a Sils (Girona), el mateix dia que els Bombers de Barcelona van atendre una contusió facial que van traslladar a l'Hospital de Sant Pau.

Dijous, el SEM va atendre 42 persones --cinc mossos i un policia nacional--, i 36 van ser a l'Eixample de Barcelona --20 trasllats--, cinc van ser a Girona i una a Tarragona.

El dia amb més ferits va ser divendres, en el qual van atendre 182 persones --72 policies nacionals i vuit mossos--, 152 van ser a Barcelona --50 trasllats--, mentre que va haver-n'hi 12 a Girona, set a Tarragona, sis a Lleida i una a Molins de Rei, Montcada i Reixac, Alella, Terrassa i a la C-58 a Barcelona.

Dissabte es van atendre 14 persones --quatre mossos i tres policies nacionals--, de les quals 11 van ser a Barcelona i tres a Girona, mentre que el diumenge es van fer tres atencions --una a un mosso--: una a la C-60 a Argentona i dues a la C-25 a Gurb.

el més llegit

 1. 1

  Un detingut a Malgrat de Mar (Barcelona) per presumptament estafar 20.000 euros

 2. 2

  Els curtmetratges de Manresa dels anys 60 i 70 superen les 5.000 visualitzacions

 3. 3

  Un camió s'incendia en l'AP-7 a l'altura de l'Ametlla de Mar (Tarragona)

 4. 4

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)