Seguiment desigual de la vaga estudiantil a Secundària i universitats

Publicat 30/10/2019 15:31:43CET

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El seguiment la vaga de sindicats estudiantils convocada en rebuig de la sentència de l'1-O ha estat desigual als instituts i universitats catalanes, segons dades de la Generalitat i de les universitats recollides per Europa Press.

Fins a les 13 hores d'aquest dimecres, la incidència de la vaga en els cursos de tercer i quart d'ESO, de primer i segon de Batxillerat i de cicles de formació professional de grau mitjà i de grau superior ha estat del 63,76% en els serveis territorials de Terres de l'Ebre.

Al Vallès Occidental, la xifra de seguiment ha estat del 42,97%; a Barcelona Comarques, del 39,22%; a la Catalunya central, del 35,91%; al Baix Llobregat, del 32,56%; al Maresme i Vallès Oriental, del 31,83%; a Tarragona, del 30,83%; a Lleida, del 24,15%; en el Consorci d'Educació de Barcelona, del 12,50%, i a Girona, del 9,49%.

El Sindicat d'Estudiants (ES), un dels convocants de l'aturada, ha xifrat en un 70% el seguiment de la vaga aquest dimecres a les aules dels instituts catalans.

Per la seva banda, el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Francesc Xavier Grau, ha assegurat que el seguiment està sent "relativament baix" als centres universitaris, amb la normalitat com a tònica dominant.

BLOQUEJADA UNA FACULTAT DE LA UB

A la Universitat de Barcelona (UB), s'han bloquejat els accessos a la Facultat de Filologia, però hi ha una assistència a classe d'entre un 90% i un 100% en la resta de centres, excepte Economia i Empresa, Educació i Psicologia, amb entre un 40% i 50% de seguiment de la vaga.

A l'Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona -que aquest dimarts va registrar les incidències més grans- hi ha normalitat als campus, i a la de Girona (UdG) i de Lleida (UdL) també amb una menor assistència d'estudiants, la facultat de més gran seguiment és a Lleida la d'Educació, Psicologia i Treball Social.

A la Politècnica de Catalunya (UPC), hi ha normalitat al Campus Nord de Barcelona, amb assistència habitual; al campus de Manresa -que aquest dimarts va estar bloquejat- un 60% d'assistència; al campus de Terrassa, l'assistència oscil·la entre el 30% i el 50%, i normalitat als campus de Vilanova i la Geltrú i Baix Llobregat.

A la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, el seguiment de l'aturada ha estat del 50% al Campus Catalunya, del 35% a Sescelades i un 100% a l'escola d'Arquitectura del Campus Bellissens, i d'un 38% al de Terres de l'Ebre.