Publicat 17/10/2019 17:31:10 +02:00CET

Seguiment desigual de la vaga als instituts catalans

Manifestació d'estudiants a Barcelona aquest dijous
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

La incidència de la vaga estudiantil en els cursos de tercer i quart d'ESO, de Batxillerat i dels cicles d'FP ha estat desigual als instituts catalans per la vaga estudiantil, i ha tingut impacte a facultats de les universitats catalanes.

La incidència més alta ha estat en el servei territorial de Terres de l'Ebre, amb un 81,6%, seguit de la Catalunya central, amb un 68,45%; el Vallès Occidental, amb un 64,14%, i Lleida, amb un 54,07%, amb dades facilitades per la Conselleria d'Educació de la Generalitat de les 13 hores.

Els serveis territorials amb menor incidència de la vaga estudiantil han estat Baix Llobregat, amb un 49,56%; Maresme i Vallès Oriental, amb un 38,82%; Tarragona, amb un 35,84%; Barcelona comarques, amb un 26,63%; Girona, amb un 24,88%, i el Consorci d'Educació de Barcelona, amb un 17,35%.

A les universitats, a la Universitat de Barcelona (UB) hi ha hagut piquets a l'Edifici Històric a primera hora, i una assistència desigual a classes: d'entre el 60% i el 90% a facultats com la d'Economia, Dret, Farmàcia o Medicina Casanova; molt baixa en Medicina Bellvitge, Belles arts i Geografia, i pràcticament nul·la a la d'Educació, Filologia i Matemàtiques.

A l'Autònoma de Barcelona (UAB), en algunes facultats s'ha fet la meitat de classes, però a la majoria poques, i en la Politècnica de Catalunya (UPC) hi ha hagut normalitat a la facultat de Telecomunicacions, Informàtica, Industrials i Arquitectura, ha estat a Manresa on hi ha hagut més seguiment, amb un 80%.

A la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, la vaga ha tingut un alt seguiment al Campus Bellisens de Reus i alta incidència a facultats del Campus Catalunya i Sescelades de Tarragona; a la de Girona (UdG), l'assistència ha estat d'entre el 5% i el 10%, i a la de Lleida (UdL), poques classes a Cappont, segons fonts de les universitats.