Publicat 11/02/2014 14:09

El sector educatiu català demana al Govern i al Parlament "insubmissió" per escrit a la Lomce

P.Farriol (Fapaes), E.Fernández (Fapac) Y J.Aguilar (FMRP)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El Marc Unitari d'Educació Pública (Muce), que representa a sindicats, federacions de pares, de mestres i d'estudiants, ha reclamat aquest dimarts al Govern i al Parlament que posin per escrit la seva "insubmissió" a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), i liderin un boicot a la normativa estatal que titllen d'inadequada.

Ho ha reivindicat el president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i un dels portaveus de la Muce, Jaume Aguilar, en roda de premsa, que ha reclamat la inaplicació del text estatal a partir del pròxim curs.

Des de la Fapaes, el seu president, Pere Farriol, ha reclamat el "compromís, posada en escena i suport institucional" de la Generalitat i la cambra catalana per a liderar aquest procés de boicot a la norma, impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Segons la seva opinió, ha de ser un "rebuig global" de la normativa, que critiquen que té aspectes segregadors a les escoles que separen per sexe, un adoctrinament a les aules amb l'assignatura de religió i una relegació dels estudis de Formació Professional (FP), entre d'altres aspectes.

"Hem de ser valents, aquesta llei, l'enderrocarem", ha assenyalat Farriol, tot i que, per a això, ha reclamat la complicitat de l'administració i també dels mestres i de les famílies dels menors.

La representant d'Ustec·Stes, Ana Elvira Sánchez, ha reivindicat a l'administració "que arribin als centres regulacions necessàries perquè la inaplicació de la Lomce es pugui fer efectiva", i que no sigui responsabilitat dels centres i dels professors el citat boicot, ha afegit.

"Volem instruccions clares sobre que els mestres tinguem tot el suport per no aplicar aquesta norma i les seves revàlides", ha insistit, i ha remarcat la necessitat de que la cambra catalana es pronunciï sobre aspectes que no són d'aplicació en el territori català, com per exemple el desmantellament de la immersió lingüística.

Els representants han subratllat que és possible boicotejar la Lomce en una "acció coordinada de tots els estaments socials", que es poden prendre decisions a diferents nivells per compensar mesures.

La Muce ha convocat una setmana de lluita entre el 22 i el 29 de març a tota la comunitat educativa, i la han proposat escoles i instituts, el que culminarà en una manifestació el dia 29 del citat mes.

TANCAMENT DE LÍNIES

El representant de la Fapac a Barcelona, Hèctor Silveira, ha alçat la veu contra el tancament de noves línies de P3 a partir del proper curs que, de mica en mica, acabaran amb el tancament d'escoles públiques en un moment en què la pobresa està un auge.

Aguilar ha dit que no es pot concretar en quins seran els centres que tancaran, però ha dit que en cada servei territorial d'educació se suprimiran entre 10 i 15 línies "amb l'excusa que hi ha pocs alumnes", ha lamentat.

Silveira ha criticat que els centres públics prenguin la decisió de tancar una línia abans de la matriculació, mentre que els concertats poden prendre-la després del procés de matrícula, i fins i tot al setembre .

Els representants han reclamat recuperar les substitucions de personal docent des del primer dia i al 100%, reduir el número de les ràtios, augmentar la dotació de despeses per centre, augmentar l'assignació de les guarderies, les beques menjador i les partides d'FP.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés