Publicat 28/04/2021 22:03

El sector cultural coincideix que el museu Hermitage "enriqueix" l'oferta de Barcelona i demana rapidesa

Archivo - Arxivo - Projecte del museu Hermitage (projecte de Toyo Ito) en la Nova Bocana del Port de Barcelona
CEDIDA - Archivo

BARCELONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

Representants del sector cultural de Barcelona han coincidit aquest dimecres en qu el projecte del Museu Hermitage a la capital catalana "enriqueix l'oferta cultural de la ciutat" i han demanat a les administracions agilitat per avanar en la iniciativa.

En declaracions a Europa Press, el director i fundador de la Galeria Senda, Carlos Durán, ha defensat el projecte, destacant la necessitat de recolzar a les institucions culturals locals "per no a costa d'evitar que vinguin altres projectes, perqu Barcelona ha estat sempre una ciutat oberta".

En aquest sentit, veu incomprensibles "els arguments que esgrimeixen les parts reticents al projecte, sobretot els de l'Ajuntament", i que poden ser dissuasoris d'altres projectes que la ciutat necessita i mereix, opina.

El president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Josep Flix Bentz, també s'ha referit a l'Hermitage com un museu "de qualitat i enriquidor" per a l'mbit cultural barceloní, i ha celebrat que el Port de Barcelona i l'Ajuntament es trobin en processos de negociació per aconseguir un acord.

L'escriptor, crític d'art i divulgador cultural Vicen Altaió ha assegurat que l'Hermitage afavorir "els ancoratges amb la cultura internacional que Barcelona necessita" i permetr convertir la zona del Port de Barcelona en un punt de vibració cultural i d'expansió.

Altaió ha advertit cert "excés de normativització i jurisprudncia i punts de resistncia" que ralenteixen la gestió de l'Hermitage, i ha demanat a l'Ajuntament agilitat per impulsar un projecte innovador, que assegura ser beneficiós a nivell urbanístic, artístic i patrimonial.

L'escriptor i editor Flix Riera ha afirmat que és una iniciativa "positiva per a Barcelona que ha de tenir la capacitat d'aconseguir un ampli consens".

"Les decisions que es vagin prenent han de tenir en compte la potencialitat de l'Hermitage com a projecte que permet avanar en la definició cultural de Barcelona", ha afegit el director editorial d'EDLibros.

POTENCIAR LA FAANA MARÍTIMA

Aquest mateix dimecres, el Consell d'Administració del Port ha retirat de l'ordre del dia la votació de la sollicitud d'atorgament d'una concessió per part del Museu Hermitage Barcelona, a petició de l'Ajuntament.

El crític d'art Albert Mercadé ha defensat que la iniciativa podria revertir el model museístic de la ciutat, que es troba "en un dels pitjors moments des de l'inici de la democrcia", i també potenciar una faana marítima que, per a ell, és una assignatura pendent.

No obstant aix, ha condicionat l'xit de l'Hermitage a un refor de les polítiques museístiques de la ciutat i al fet que l'Ajuntament influeixi "de manera activa en els continguts perqu el projecte sigui slid i que no es base en una sola marca i a fer diners amb el turisme".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés