Publicat 21/9/2019 11:41:48 +02:00CET

Schwarzenegger, sobre el Metro de Barcelona: "És un model que la resta del món hauria d'usar"

L'actor i exgovernador de Califòrnia (els Estats Units) Arnold Schwarzenegger, en una visita al Metre de Barcelona.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

   BARCELONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   L'actor i exgovernador de Califòrnia (Estats Units) Arnold Schwarzenegger ha elogiat l'ús d'energies renovables en el Metro de Barcelona en una visita aquest dissabte als tallers i cotxeres de les línies 9 i 10: "És un model que la resta del món hauria d'usar".

   "El que és important és que l'energia és eficient i és verda", ha destacat sobre aquestes línies --que funcionen amb energies renovables al 50%--, fet que considera essencial per combatre l'escalfament global i la pol·lució, i millorar la salut de les persones.

   Arran d'un breu retard en la sortida del metro, ha assenyalat que també és important que els trens passin de forma regular, perquè la gent pugui "comptar amb ells" en un moment en què el trànsit massiu s'ha convertit en un problema global.

   Ha assegurat que l'aposta de Barcelona per les renovables el fa sentir "orgullós" d'Espanya, i ha desitjat que als Estats Units s'adoptin mesures en aquest sentit.

   "Aquesta és l'única forma d'avançar", ha dit Schwarzenegger, que ha visitat les instal·lacions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) coincidint amb l'esdeveniment esportiu Arnold Classic Europe 2019, que se celebra aquest cap de setmana al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.