Publicat 1/7/2019 12:18:48 +02:00CET

Satse lamenta el tancament de 1.900 llits hospitalaris a Catalunya per les "retallades d'estiu"

Infermera prepara la sala d'exploració d'urgències de l'Hospitalet de Mollet per a la propera visita
ARIADNA CREUS Y ÀNGEL GARCÍA/BANC IMATGES INFERMER

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat d'Infermeria - Satse Catalunya ha lamentat les "retallades d'estiu" que afecten negativament els serveis de salut amb menys serveis, menys professionals i 12.700 llits menys als hospitals, i ha criticat que el 15% dels llits que es tanquen estiguin a Catalunya, fins a 1.900.

"En lloc d'aprofitar l'estiu per continuar treballant en la reducció de les llistes d'espera, aquestes s'incrementen més en paralitzar-se les consultes externes, les proves diagnòstiques i les intervencions quirúrgiques no urgents", ha explicat en un comunicat aquest dilluns.

El sindicat ha lamentat que les administracions sanitàries públiques "utilitzen tots els anys l'argument que la gent 'marxa de vacances' per tancar llits i serveis".

També ha assenyalat que infermeres i fisioterapeutes es veuen perjudicats perquè no se supleix els qui marxen de vacances i han de treballar "amb una major sobrecàrrega laboral".

El tancament també provoca "la massificació de pacients en els serveis d'Urgències, obligant els professionals sanitaris a atendre'ls, en moltes ocasions, en zones no habilitades per a això, com els passadissos", i també augmenta l'índex de malalts no atesos en la unitat corresponent per a la seva patologia, la qual cosa deteriora la qualitat de l'assistència.