Publicat 23/04/2014 11:23

Vicenç Pagès, Care Santos i Albert Villaró es llancen a signar com a "prova de foc"

Escritores Vicenç Pagès, Care Santos, Albert Villaró
GRUP62

Pagès fa broma que el seu no és un 'hit' típic perquè no va de córrer ni del 1714

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

Els escriptors Vicenç Pagès i Jordà, Care Santos i Albert Villaró, premis Sant Jordi, Llull i Pla respectivament, s'han llançat a primera hora d'aquest dimecres a la firma de llibres el dia de Sant Jordi, que veuen com una "prova de foc", com ha explicat Villaró a Europa Press.

Els tres guanyadors d'alguns dels guardons més aclamats de la literatura catalana han agafat forces per enfrontar-se a una llarga jornada de firmes i trobada amb els seus lectors, que esperen amb expectació i ganes per encarar el "millor Sant Jordi fins ara", com ha destacat l'autora de 'Desig de xocolata' a Europa Press.

Pagès, amb la seva obra, 'Dies de frontera', que el situa en el rànquing de favorits, està molt satisfet d'arribar a la festa amb una novel·la que es desmarca del "típic llibre de Sant Jordi", perquè no va ni de córrer ni de l'any 1714, èxits previsibles de la celebració.

"Si el llibre fos d'algú que corre durant el setge de 1714 ja seria la bomba", ha fet broma l'autor a Europa Press, i s'ha referit a la seva novel·la com una història d'amor contemporani, de dues persones que viuen una joventut prorrogada i viatgen en una mena de rotonda permanent.

La novel·la té molts gestos de complicitat pop amb referències a grups i sèries actuals, cosa que l'autor normalitza amb naturalitat, així com les referències a fets d'actualitat que anaven succeint mentre escrivia la història, que ha aconseguit connectar amb moltes generacions i que inclou aspectes de crònica i de treball periodístic.

TINTA DE XOCOLATA

Care Santos arriba carregada amb tinta de color xocolata per a l'estilogràfica amb la qual dedicarà la seva novel·la sobre la passió pel cacau que senten tres dones de diferents èpoques i generacions, i és que l'escriptora és una gran amant de les plomes i, especialment, de les tintes que les nodreixen.

Santos viu com un ritual el Sant Jordi, que defensa com una "festa preciosa", i, com cada any, ha començat el dia fent 'bookcrossing' amb l'abandonament d'un llibre dedicat molt a prop de Gran Via amb passeig de Gràcia perquè el lector que el trobi, el llegeixi i el passi.

L'autor d''Els ambaixadors' viu amb molta satisfacció la jornada, que veu com un "punt culminant del camí que va arrencar el 6 de gener" amb el lliurament del Premi Pla, i explica que fins ara el llibre ha collit fans, que són més aviat discrets.

L'escriptor andorrà Albert Villaró, oriünd de la Seu d'Urgell (Lleida), que dibuixa una Catalunya independent el 1949 millor que la que hi havia en aquesta època i es pren llicències històriques en l'obra, considerada una ucronia explicada amb sentit de l'humor, creu que "fins ara la promoció del llibre ha estat molt bé; avui no ha de ser cap excepció".

Del millor que li ha passat fins ara amb els seus lectors ha estat el comentari que li ha fet el fill d'un dels protagonistes de la novel·la, Carrasco i Formiguera, que va ser afusellat el 1939 i en la història de ficció cobra una nova vida: "Gràcies per donar-li una segona vida a mon pare", va comentar el fill de Manuel Carrasco i Formiguera a l'autor.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés