Actualitzat 22/10/2015 16:48

Grans autors internacionals donen suport a la diada de Sant Jordi

El escritor escocés Philip Kerr
EUROPA PRESS

El català Juan Goytisolo rep el Cervantes de mans del Rei

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

Grans autors internacionals han donat suport aquest dijous a la diada de Sant Jordi esperant per estampar la seva firma sobre les seves novetats literàries al centre de Barcelona.

Mentre signava 'El llindar de l'eternitat', Ken Follett ha afirmat aquest dijous que la festivitat de Sant Jordi no s'hauria de fer només a Catalunya sinó "a tot el món".

Follet ha arribat a les 12.30 hores a les parades de la Fnac situades a plaça Catalunya, on els esperaven multituds de fans amb el seu nou llibre i anteriors, i una gran presència mediàtica: "M'han dit que aquesta festa és molt divertida i meravellosa", ha dit en declaracions als mitjans.

L'escriptor escocès Philip Kerr, pare del detectiu Bernie Gunther, ha qualificat de fantàstica una festa com la de Sant Jordi, en què autors i lectors poden tenir una relació tan directa, mentre que l'irlandès John Banville ha destacat: "És increïble una festa en què els llibres són el centre d'atenció".

Alhora, Nesbo ha dit que "és meravellós que una festa pugui incloure la compra de llibres", cosa inimaginable al seu país, mentre que l'historiador britànic Paul Preston ha definit la jornada de Sant Jordi com una de les meravelles del món.

Alhora, escriptors nacionals i internacionals han exalçat amb motiu de Sant Jordi els avantatges del llibre electrònic en la primera firma digital remota promoguda per Amazon al Palau Robert de Barcelona.

Amazon ha comptat per a aquesta iniciativa amb escriptors nacionals i internacionals, entre els quals hi ha James Ellroy, Sarah Lark, Javier Cercas, Xavier Bosch, Jorge Magano, Pilar Rahola, Ken Follett, Noah Gordon, John Banville i Philip Kerr.

En aquesta jornada literària, l'escriptor barceloní Juan Goytisolo ha rebut de mans del Rei el Premi Cervantes 2014, i ha pronunciat un discurs crític amb la situació actual d'Espanya, en la qual ha conclòs que tornar a la lectura de Cervantes i assumir la bogeria del Quixot és una lliçó: "No ens resignem a la injustícia".

Després de recollir la medalla de mans del Rei, ha pronunciat un discurs molt crític, en el qual ha fet referència a un panorama ombrívol: "Crisi econòmica, crisi política, crisi social. Segons les estadístiques que tinc a mà, més del 20% de la nostra marca Espanya viu avui sota el llindar de la pobresa, una xifra completament inferior a la del nivell de l'atur".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés